[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Pod pojmem želatina se skrývají bílkoviny živočišného původu. Kromě potravinářství a kosmetiky se tyto bílkoviny využívají i v lékařských oborech. Želatina totiž pomáhá při různých onemocněních kloubů a kostí. Příkladem může být osteoartróza, revmatoidní artritida nebo řídnutí kostí, takzvaná osteoporóza.
Někteří jedinci želatinu využívají i pro zlepšení kvality vlasů a nehtů, nápomocná může být i v redukci tělesné hmotnosti nebo při zotavování z tělesného výkonu. A jaká zázračná síla se skrývá za touto živočišnou bílkovinou? Tajemstvím je kolagen, jenž je obsažen v želatině. Ten totiž slouží jako základní stavební kámen kloubů i kostí.
Bez tuku, s nižším obsahem kalorií a navíc ze zázračné želatiny. Gumoví medvídci na první pohled mohou vypadat jako zdravější varianta jiných cukrovinek. Opak je však pravdou.
Řeč čísel totiž hovoří zcela jasně:
Hitem současného potravinářství jsou výrobky bez cukru. Prakticky každá potravina tak má svou „zdravější“ alternativu. Nejinak je tomu i v případě gumových medvídků. Konzumace velkého množství gumových medvídků bez cukru však přináší časté zdravotní komplikace.
Jedná se zejména o potíže zažívacího traktu v podobě nadýmání, průjmů a bolestí břicha. I v případě gumových medvídků platí staré přísloví „všeho s mírou“. Pokud chcete prospět svým kloubům, raději vyhledejte jiný zdroj želatiny. Vybírat přitom můžete z potravinových doplňků i přírodních zdrojů.