Maminka.czTěhotenství

Gynekolog: Je lepší muž, nebo žena?

Martina Machová 5.  4.  2017
Gynekolog: Je lepší muž, nebo žena?
Muž gynekolog je prý citlivější a disponuje potřebným nadhledem, žena je naopak chápavější, neboť mívá osobní zkušenosti s bolestivou menstruací, těhotenstvím a porodem. Preferujete v této profesi muže, či ženu? Nebo patříte k pacientkám, pro něž jsou jedinými kritérii při výběru velká dávka empatie a vysoká odborná zdatnost?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pokud byste si mezi svými kamarádkami udělaly malý průzkum, zda při výběru gynekologa preferují dámu, nebo raději pána, závěry výzkumu budou vždy stejné. Tazatelky se rozdělí na tři skupiny; jedna nedá dopustit na lékaře, další bude akceptovat výhradně lékařku a poslední skupině je to jedno - ta hledá pouze osobu milou a šikovnou, ať již nosí kalhoty nebo sukni.

Chlap je citlivější, žena chápavější

Důvody, proč mnohé dámy chodí raději ke gynekologům mužům, jsou zajímavé. Jelikož muži postrádají vlastní prožitek, jak se v ženském těle žije, jak žena některé situace a stavy prožívá, cítí a vnímá, bývají prý k ženskému tělu ohleduplnější.

Při prohlídkách jsou jemnější a dokážou mít zdravý nadhled. Ženy lékařky pak mohou být chápavější a přistupovat k léčbě a problémům s velkou dávkou empatie, protože mají vlastní osobní prožitky s „ženskými záležitostmi“. S empatickou dámou-odbornicí se možná méně pacientek zdráhá konzultovat potíže a selhání v intimním životě.

Kolik stojí porod? Aneb za co vše v těhotenství platíte

Opravoval mě jako budík, když jsem stále netikala, byla to má chyba!

Technicky založený lékař však může k ženskému tělu občas přistupovat jako k rozbitému budíku: Tu řádně zatáhne, tu náležitě přitlačí – „To vás, paní, přeci nemůže bolet, paní!“ – a hotovo. A pokud se po zásahu rychle neuzdravíte, chyba je na vaší straně. Postup při řešení daného problému je prostě takto popsaný v odborné literatuře a lékař naprosto přesně ví, jak vám je, nebo spíše, jak by vám mělo být!

Úžasné! Podívejte se, jak se mění uspořádání orgánů v těle ženy během těhotenství

Neměla to lehké a zvládla to, tak ani vy „nehekejte“

Životem protřelá lékařka „drsňačka“ se s vámi také příliš „párat“ nebude, při studiu otěhotněla, do porodu psávala po nocích diplomku. Ač byla na všechno sama, vše zvládala, tak co jí tu teď hekáte kvůli prkotině?!
Co všechno může ovlivnit kvality vašeho lékaře a jeho chování k pacientům…

Fuj, sahá na mě cizí chlap!

Je mnoho žen, které by nešly k ženskému lékaři muži pouze proto, že je pro ně velmi nepříjemné, když jejich intimní partie prohlíží, prohmatává a odborně komentuje úplně cizí chlap. Nedokážou překročit své vnitřní bariéry a přijmout skutečnost, že tak jako někdo opravuje sporáky, tak jiný „spravuje“ části ženského těla, které nerozpalují pánve a kastroly, ale příslušníky opačného pohlaví.
A nakonec existuje i malé procento žen, kterým gynekologa muže zakázal jejich partner, chorobný žárlivec.

Muž nebo žena, důležitý je přístup

Ať již patříte k dámám zastávajícím teorii, že nejlepší gynekolog je chlap, či naopak k pacientkám vyhledávajícím jemné ženské ruce, časem možná zjistíte, že důležitější než pohlaví lékaře je jeho přístup k pacientovi; citlivost, empatie, zkušenosti a znalosti z oboru a alespoň kousíček jakési lékařské intuice a schopnost dávat věci do souvislostí.


Preferujete při výběru gynekologa muže, nebo ženu?

Videonávod: Vysejte si s dětmi velikonoční osení, je nejvyšší čas
To je zjištění! Mámy s velkým zadkem mají prý inteligentnější děti
Vezměte si kapesníčky: Miminko poprvé slyší maminku díky naslouchátku, jeho reakce vás dojme

 

Témata: Zdraví, Těhotenství, Děti, Porod, Novorozenec, Předškolák, Školák, Batole, Kojenec, žena, Intimní život, Prožitek, Intimní partie, Budík, Partie, Procento žen, Empatie, Muž, Opačné pohlaví, Malé procento, Kastrol, Zen, DAMU, Pacientka, Gynekolog, Zdraví na Heureka.cz