Maminka.czDílnička

Dílnička: Vyrobte si jednoduché halloweenské strašidelné lampičky

redakce 22.  10.  2020
Pokračujeme v naší Dílničce, tentokrát halloweenské – vyrobili jsme svícínky, kterými potěšíte děti. Nebo je rovnou nechte, ať vyrábějí s vámi. Fantazie na to budou mít určitě dost, na vás je, abyste jim poskytli prostor a materiál. Vystačili jsme si s běžnými materiály a lepidly herkules.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Materiál na výrobu lampiček nejspíše najdete doma, pokud nebudete mít po ruce všechno, nebojte se improvizovat. My jsme se rozhodli vyrobit hned dvě lampičky – jednu jako mumii, druhou klasicky strašidelnou. 

Na mumii jsme potřebovali gázu, prošlá z domácí lékárničky bude ideální. Nalepili jsme ji na skleničku pomocí tekutého lepidla Herkules. Nalepovací oči můžete vyrobit z papíru, my jsme je udělali z filcu, jsou výraznější. Filc na tvoření se dá koupit v běžných papírnictvích, což teď nejde, ale můžete si ho objednat stejně jako ostatní pomůcky on-line. Tip pro příště? Oči s pohyblivými panenkami různých velikostí se dají koupit hotové. 

Jednorožec z dýně? Žádný problém. Netradiční výzdobu budete mít za chvilku

Na druhou lampičku jsme využili zbytky oranžového hedvábného papíru a opět ozdoby z filcu, tentokrát v podobě netopýrů, které jsme vystřihli podle šablony stažené z internetu. Nemáte barevný papír? Natřete skleničku celou na oranžovo vodovkami nebo temperami. Netopýry jsme připevnili pomocí tyčinkového lepidla, dětem se s ním dobře pracuje.

Na závěr jsme lampičky kolem hrdla omotali jutovým přírodním provázkem.  Ještě lepší by byl drátek, díky němuž byste lampičku mohli i poponášet. 

Vše o lepidlech, která by se vám mohla hodit, najdete ZDE

Dílnička: Vyrobte si s dětmi parádní třpytivý sliz z Herkulesu. Jak na to?
Dílnička: Vyrobte si draka. Krásná podzimní dekorace vám rozsvítí okno
Témata: Dílnička, Jak na to, Tvoření, Halloween, Lepidlo, Lékárnička, Drátek, Vodovka, Netopýr, Papír, Jed, Internet, Materiál, Panenka, Filc, Lampička