Maminka.czKam s dětmi

Halloween: Za dýněmi na kole

redakce 27.  10.  2010
Halloween: Za dýněmi na kole
Vyřezávané dýně, poletující netopýři či strašidelné kostýmy…Halloween se blíží a toto všechno k němu patří.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Takže pokud ještě nemáte na poslední víkend v měsíci žádné plány, nebraňte se původně „americkému“ svátku, uvolněte se a užijte si neobvyklou legraci při Halloweenu. Tipy na halloweenské akce a mnoho jiných výletů najdete na www.vyletyspenny.cz.

Zkusit to můžete třeba v Botanické zahradě v Praze, kde je připraven program pro děti i dospělé, na náměstí v Českých Budějovicích, v ZOO v Liberci nebo na Zbirohu.

Zámek Zbiroh si pro své návštěvníky připravil 30.10.2010 program v duchu Halloweenu, který jistě pobaví malé i velké návštěvníky.

Můžete se zúčastnit lampionového průvodu, na nádvoří hradu vás pobaví i postraší čarodějnice, upíří a jiné pohádkové bytosti. Během večera bude možné ochutnat halloweenské speciality, které připraví zámecká krčma.

Pokud by vás nenalákaly strašidelné hrátky, můžete se vydat na prohlídku zámku, navštívit zámecký park či se vyřádit v blízkém lanovém centru.

Návštěvu této akce můžete spojit i s příjemným cyklovýletem. Z Plzně se do Zbirohu dostanete příjemnou, středně náročnou cyklotrasou, která vede vesměs po rovině a měří něco málo přes 40 kilometrů. Z Plzně se vydáte směr Klabava a dále do Oseka. Cestou budete projíždět malebné vesničky Volduchy, Těžkov, Lhotu pod Radčem a Plískov, pak už dojedete přímo do Zbirohu.

Pokud by se vám nechtělo jet celou trasu na kole, můžete se kus přiblížit vlakem nebo se nechat dovézt přímo tam.

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Halloween, dýně, Zbiroh, Zámecký park