Maminka.czVýživa a stravování

Halloweenské dobroty, které ocení nejen děti

Iva Endrychová 27.  10.  2018
Halloween je sice importovaný svátek z anglicky mluvících zemí, ale stále častěji se nyní prosazuje i u nás. A v kuchyni je to důvod se pořádně vyřádit. Zkuste si dnes připravit strašidelnou večeři.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dýňové koláčky

na 20 koláčků

Potřebujeme: 125 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť, 200 g krystalového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vejce, 300 g polohrubé mouky, 1 lžičku kypřicího prášku, špetku soli, 1 lžičku skořice, 1 lžičku mletého zázvoru, ½ lžičky mletého kardamomu, 150 g nastrouhané dýně

Předehřejte troubu na 200 °C a vystelte plechy pečicím papírem. Utřete rostlinný tuk s krystalovým a vanilkovým cukrem a s vejcem do hladké hmoty.

Přidejte všechny sypké ingredience – mouku, kypřicí prášek, sůl, skořici, mletý zázvor a kardamom. Vše dobře smíchejte a nakonec přidejte nastrouhanou dýni. Pomocí lžičky ukládejte na plech kopečky, které poté vytvarujte do pravidelných koleček. Pečte 15–20 minut dozlatova.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Témata: Děti, Recepty, Výživa a stravování, Halloween, Pevný sníh, Těsto, Trouba, Vaječný bílek, Hera, Stálé míchání, Pokojová teplota, Vanilkový cukr, Mouka, Polohrubá mouka, Hokkaido, Občasné míchání, Citronová kůra, Pavouk, Dýně, Pečicí papír, Hokkaidó, Hladké těsto, Plamen, Potravinová fólie, Kupa