Maminka.czSlavné maminky

Hana Mašlíková: Druhé dítě? Nechci, aby mu na třídní schůzky chodila „babička“

Dita Mrázková 27.  8.  2021
Bývalá miss a moderátorka miluje kromě zvířat také pravidelný pohyb. A na její postavě je to i patřičně znát. Svěřila se nám také, jak moc ji trápilo lhát sama sobě i svému okolí, že má fungující rodinu. Další dítě už neplánuje, středobodem vesmíru je pro ni zatím jen syn Andreas.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tvrdíte, že se v jídle moc nehlídáte, ale pardon, pokud tomu tak je, komu jste se upsala za takovou postavu?  Je důsledkem „pouze“ intenzivního cvičení, pohybu?  Genů…?

Z určité části je to asi dar, mám totiž rychlé spalování. V jídle jsem se opravdu nikdy neomezovala, ba naopak jím jako malý čuník. Miluji tučné i sladké. Nebýt rychlého spalování, tak mám asi metrák (směje se). Každopádně nejsem moc zastánce různých druhů diet, protože si tím akorát člověk rozhazuje celé tělo. Než začne někdo držet dietu, měl by nejprve zkusit začít jíst pravidelně vyváženou stravu. Mnohdy to udělá zázraky i bez drastických diet. 

VIDEO: Jak prožívá mateřství moderátorka Zorka Hejdová?

Není tajemstvím, že s otcem vašeho synka netvoříte pár, ale i přesto dokážete fungovat v určité harmonii a hlavně spolu.

Myslím, že harmonie je moc silné slovo. Snažíme se být dobrými rodiči, ale neobejde se to bohužel bez občasných dohadů nebo výčitek. Dlouhou dobu jsem tajila problémy v manželství, procházeli jsme dlouhodobou krizí a já se stále tvářila, že je vše zalité sluncem, což mě neskutečně vyčerpávalo. Už jsem dál nechtěla obelhávat sebe i okolí. Snažíme se fungovat, ale je to těžké…

Ke své fotografii na Instagramu, kde jste společně jako rodina na dovolené, jste nedávno napsala: „Možná jsme divní, ale víme, proč to děláme. Pro co jiného se v životě obětovat a snažit než pro rodinu nebo alespoň pro její částečné zachování.“ Mně osobně to divné nepřijde, naopak. Pro koho si myslíte, že byste byli „divní“?

Pro spoustu lidí to je nepochopitelné. Většina párů se rozejde a nedokážou si představit společně trávený čas. Přiznám se, že si myslím, že nám tohle půjde jen do té doby, než si najdeme nové partnery.  

Pomýšlíte na rozvod? 5 věcí, které pomohou zachránit vztah, když máte krizi!

Jak jste váš rozchod vysvětlili synovi?
Andreaskovi byly při našem rozchodu 3 roky, neměl z toho ještě rozum a my ho tím ani vůbec nezatěžovali. Když se zeptal tak dostal odpověď, která byla adekvátní jeho věku, ale žádné velké vysvětlování situace neproběhlo. 

Příští rok oslavíte čtyřicátiny. Umíte si představit, že by do vašeho života přišlo další dítě i po čtyřicítce?

Přiznám se, že si na druhé dítě připadám už stará. Kdyby mi bylo pětatřicet, tak jsem tomu otevřená, ale ve čtyřiceti už si to představit moc neumím. Nechci, aby mému dítěti chodila na schůzky babička.

Témata: Děti, Slavní rodiče, Slavné maminky, Rodina, Péče o dítě a jeho výchova, Výchova, Instagram, Inspirativní ženy, Babička, Moderátorka, Miss, Rozchod, Andreas, Hana Mašlíková, Metrák, Chod, Schůzka, Vesmír, Zorka Hejdová, Dieta, Třídní schůzka