Maminka.czSlavné maminky

Herečka a dvojnásobná máma Amanda Seyfried: Chtěla být dulou, dnes navrhuje udržitelné domky pro děti

Dita Mrázková 6.  5.  2023
Úspěšná herečka momentálně září i coby máma podnikatelka. Se svými nerozlučnými kamarádkami se pustila do výroby a prodeje netradičních dětských příbytků. Přitom ještě nedávno toužila pomáhat maminkám při porodu. Inspiruje vás k přihlášení se do dalšího ročníku Maminky roku?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Herečka a majitelka cen Emmy a Zlatý glóbus je maminkou šestileté dcery Niny a dvouletého syna Thomase. Právě děti ji inspirovaly k tomu, začít se v době covidové, kdy neměla moc hereckých příležitostí, věnovat i podnikání.

Se svými dvěma kamarádkami Anne a Maureen, se kterými se přátelí od svých pěti let, navrhla hrací udržitelné domečky s názvem Make It Cute, které jistě ocenily i jejich děti. Štěstím přitom bylo, že se děti všem třem narodily ve stejnou dobu.

VIDEO: MAMINKA ROKU 2023: PŘIHLASTE SE I VY!

"Při jednom z našich mnoha pandemických hovorů na Zoomu, kdy jsme popíjely víno a diskutovaly o chaosu, který s dětmi zavřenými doma exponenciálně narůstal, jsme vymýšlely způsoby, jak jim najít zábavu a zklidnit je. Anne totiž dětem stavěla obří hrací domky z různých velkých krabic, které doma měla, a tak nás napadlo, že vymyslíme něco podobného, místečko, kam by si děti mohly ukládat nejen své hračky, ale kde by také mohly mít své útočiště," zavzpomínala Amanda v rozhovoru pro People.

Klepněte pro větší obrázek

Když se z plánu stala skutečnost, poprosila herečka své dvě děti, aby prototyp domku vyzkoušely. A ty si ho hned zamilovaly. "Moc rádi si v něm oba hrají. Kolikrát je hledám po domě, je ticho a oni jsou ve svém domečku a hrají si," pochvaluje si Amanda, které dělá velkou radost sledovat, jak její děti na všechno přicházejí samy.

Klepněte pro větší obrázek

"Nejzábavnější na rodičovství jsou právě teď ty okamžiky, kdy je učíme, co je správné, ale zároveň je necháváme, aby k tomu dospěly samy. Můj téměř tříletý syn už skvěle chápe následky svého chování a chce být hodný. Má v srdci takovou dobrotu! Nebo když vidím, jak ho dcera něco učí, a já jen sedím a dívám se, to je prostě pro mámu to nejlepší," nechala se slyšet.

Není přitom tajemstvím, že se Amanda toužila stát dulou. V rozhovoru pro magazín Marie Claire prozradila, že úžasná vlastní zkušenost s porodem prvorozené dcery ji motivovala k rozhodnutí pomáhat při porodu nastávajícím maminkám. Kvůli požadavkům, certifikacím a především časové náročnosti, která nešla sloučit s herectvím, svůj sen nakonec neuskutečnila.

"Mám kariéru na plný úvazek a dvě děti. Je to spousta práce, ale miluju ji. Moje rodina mě ve všem maximálně podporuje. Bez svého muže, se kterým jsme jako jin a jang, a své maminky, která s námi žije, bych to nezvládla. Jasně, že je u nás doma někdy chaos, ale kteří rodiče ho doma nemají?"

Témata: Děti, Porod, Láska a vztahy, Slavné maminky, Rodina, Mateřství, Rodičovství, Životy slavných, Rodina a vztahy, Instagram, Inspirativní ženy, Syn, Dcera, herečka, Celebrity, Kariéra, Sociální sítě, Výroba, Hollywood, dula, Pracující matky, podnikání, Amanda Seyfried, Nina, Domek

Video