Maminka.czSlavné maminky

Herečka Berenika Kohoutová: "Rodiče nejsou roboti! I já jako máma občas selhávám, obzvlášť když mi rupnou nervy"

Dita Mrázková 21.  3.  2023
Je tváří nového rodinného seriálu, hraje i zpívá v muzikálech a do toho je mámou tříleté Loly. Jak vzpomíná na svou pubertu a jaký výchovný model by ze svého dětství chtěla jednou uplatnit i se svou dcerkou?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kdo sleduje seriál Jedna rodina, který vysílá TV Nova pravidelně, ví, že se mladá maminka Norika, kterou ztvárňuje Berenika, potýká se strastmi s nevlastními potomky, které má ve střídavé péči. V dnešním díle o emoce nebude nouze, Norice totiž ujedou nervy. 

Nevlastním synkem Vaškem cloumá puberta a tak své maceše řekne to, co nechce slyšet žádná "náhradní" máma. "Stejně jsi jen sexy hračka mýho táty," vpálí jí Vašek během hádky do obličeje. Norika se neudrží a přetáhne Vaška přes obličej kyticí růží. 

VIDEO: IRENA OBERMANNOVÁ O SVÉ DCEŘI BERENICE A O FILMU, KDE HRAJE HLAVNÍ ROLI

Jak vypjaté emoce zvládá sama herečka? „Emoce se nedají dopředu nějak vymyslet, od toho to jsou emoce. Člověk bouchne, i když většinou bouchnout nechce. A pak se může stát, že se to takto vyhrotí. A je samozřejmě těžké, když se to stane s dítětem, které není vaše,“ říká představitelka seriálové Noriky.

Ke své pubertě říká, že byla umírněná a měla lehký průběh, protože o zlobení se velmi zodpovědně postarala její starší sestra Rozálie. "Hlavně jsem se na všem s mámou dokázala domluvit a moji mámu mi spolužáci dost záviděli. Hodně mi toho dovolila, protože mezi námi prostě byla absolutní důvěra. A musím říct, že je to model, který mi přijde naprosto perfektní.“ 

Sama v konfliktu ale také občas neudrží nervy takzvaně na uzdě. „Co se týká konfliktu s dětmi, tak tam sama také občas selhávám, když člověku rupnou nervy. Ne že by došlo na nějaké fyzické tresty, spíš si člověk tak jako zařve. Na druhou stranu, myslím, že je důležité, aby děti viděly, že my rodiče nejsme úplní roboti. Co se týká vztahu k ostatním, třeba k manželovi, tak tam křikem nešetřím. Ale je to opravdu tak, že je to za minutu pryč. Pro mě je to daleko lepší varianta, než když mě někdo mírní a říká mi, ať na něj nekřičím, a že se mám uklidnit, protože to potom bobtná, a to je pro mě daleko horší," uzavírá Berenika.

Témata: Děti, Láska a vztahy, Mateřství, Slavné maminky, Rodina a vztahy, Chování a vztahy, Dětství, Dospívání, herečka, Dcera, Rodiče, Puberta, matka a dcera, role, TV Nova, natáčení, Berenika Kohoutová, Seriál, Lola, Televizní série, muzikál, fyzické tresty, Berenika, Jedna rodina, Robot

Video