Maminka.czDomácí porod

Herečka Erika Stárková porodila dceru Almu doma. Které další známé Češky si nemůžou vynachválit domácí porod?

Dita Mrázková 18.  8.  2022
Pořád je to jakési tabu, pořád se o tom mluví "pod pokličkou". To si myslí známé mámy, které své děti porodily doma. Co ke svým domácím porodům řekly Aneta Krejčíková, Kristýna Leichtová nebo Lejla Abbasová?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Své zkušenosti s domácím porodem má nejedna zahraniční celebrita. V českých vodách rodily doma například Helena Houdová, Olga Menzelová nebo Lilia Khousnoutdinova, ale také další čtyři mámy, které se svěřily se svou zkušeností. 

Erika Stárková: "Nesmí chybět pokora!"

Klepněte pro větší obrázek

Herečka, která zazářila v kultovním seriálu Most!, v rozhovoru pro deník Právo prozradila, že léta hlídala děti a život bez nich si neuměla představit. Porod prvorozené dcerky Almy se odehrál v intimitě domova a všechno prý proběhlo bez komplikací.

"Doktorů si vážím, mnohokrát mi v životě pomohli, ale myslím, že o porodu by měla rozhodovat žena. Naše těla umí přirozeně rodit a děti umějí přicházet na svět. Všechno proběhlo díkybohu přirozeně a Alma byla za pár hodin na světě. Je důležité mít v sobě ohledně porodu pokoru a dobře se informovat o všech možnostech. Sbírala jsem zkušenosti a připravovala se na všechny varianty. Uvědomuji si, že jsem měla štěstí, a rozhodně porody v nemocnicích nezatracuju,“ nechala se slyšet Erika.

VIDEO: Žena rodila na zahradě. Svůj porod natočila

Témata: Těhotenství, Porod, Rodina, Mateřství, Slavné maminky, Životy slavných, Syn, herečka, Od těhotenství k porodu, Dcera, Otec, Emoce, Domácí porod, Porodní asistentka, Moderátorka, Výběr, Kristýna Leichtová, Alma, patronka, Aneta Krejčíková, Lejla Abbasová, Erika Stárková, Helena Houdová, Olga Menzelová, Tonička

Video