Maminka.czSlavné maminky

Herečka Hilary Duff o tom, proč chtěla, aby devítiletý syn sledoval její porod. "Rodit doma je ta nejvíc hipísácká věc!"

Dita Mrázková 4.  5.  2023
Jedna ze známých zastánkyň domácích porodů má ve výchově jasno. Svým dětem nehodlá nic tajit, naopak usiluje o to, aby v rodině nebyla žádná tabu. I proto chtěla, aby její syn Luca nejenže věděl vše o menstruaci, ale i přihlížel porodu své mámy. Zdá se vám to už za hranou? Ne tak pro Hilary!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Přítomnost dítěte u porodu není zrovna běžnou věcí, ke které by se mámy přikláněly. Některé nesnesou u porodu ani nastávajícího tátu, natož pak malé dítě, pro které nemusí být narození sourozence v přímém přenosu bůhvíjaký zážitek.

VIDEO: ŽENA RODILA NA ZAHRADĚ PŘED ZRAKY DĚTÍ. POROD NATOČILA

Herečka Hilary Duff má na to ale úplně jiný názor. Coby hrdá propagátorka domácích porodů se rozhodla, že se nejstarší syn jejího třetího porodu zúčastní. Dnes jedenáctiletý Luca tedy přihlížel narození své mladší sestřičky Mae, která se narodila před dvěma lety. Doma se narodila i prostřední dcera Banks, které jsou čtyři roky.

Klepněte pro větší obrázek

Důvodem, proč se herečka rozhodla pro domácí porody, byl dokumentární film The Business of Being Born, který se věnuje současnému porodnictví v USA. Její první porod s Lucou proběhl prý hladce, a tak se Hilary rozhodla, že už doma nepotřebuje žádný lékařský dohled. Zároveň ale uvedla, že rozhodnutí rodit jen za účasti rodiny vyžadovalo pečlivé zvážení a plánování. Přítomnost její rodiny u tak významného okamžiku ale nakonec převážila nad možnými riziky.

"Když přivedete na svět dítě, je to jedna z nejtěžších prací, jaké může žena vykonat. V nemocnici vám při porodu nedají ani vodu, ani jídlo a vy se přitom chystáte na nadlidský výkon," vysvětlila důvody, proč dala palec dolů porodnici.

Šokující video: Herečka Hilary Duff nechala svou tříletou dceru za jízdy v autě bez pásu a autosedačky!

Rozpovídala se i o tom, jak ráda přivádí své děti na svět v pohodlí domova. "Je to taková moje nejvíc hipísácká věc, rodit doma a mít děti u sebe," přiznala se smíchem.
A jak se ukázalo, byl to prý krásný zážitek pro celou rodinu. Přítomnost syna Luky u porodu byla podle hereččiných slov důležitým poučením o síle ženy a zázraku zrození. "Bylo to pro mě docela důležité, protože si opravdu zakládám na tom, abych mu otevřeně a upřímně vyprávěla o tom, jak jsou ženy silné a jak takový porod vypadá."

Klepněte pro větší obrázek

Její syn je prý poučen i o menstruaci a důvodem, proč mu o ní jeho máma pověděla, bylo prý to, aby "normalizovala všechny ženy, které budou v jeho životě". Je zřejmé, že Hilary je nejen milující trojnásobnou mámou, ale i na ženské otázky má jasně vyhraněný názor. Škoda jen, že nesdílela názor a pocity svého syna...

Témata: Děti, Porod, Láska a vztahy, Slavné maminky, Mateřství, Rodina, Životy slavných, Chování a vztahy, Syn, Rodiče, Celebrity, herečka, Dětství, Sociální sítě, mateřská láska, Domácí porod, Menstruace, Puberta, Emoce, Děti slavných, Odvaha, Hollywood, USA, Dcery, Tabu, Menstruační kalhotky na Heureka.cz