„Hezčí postavu jsem snad nikdy neměla,“ říká maminka po plastice prsou a břicha

Reklama 30.  5.  2017
Trojnásobná maminka Lenka (34) si splnila sen o krásnějším těle. Na stavu jejího břicha a prsou se podepsali tři synové, a tak tělo pomocnou ruku plastického chirurga přímo potřebovalo. Dnes je Lenka šťastná, že plastiku břicha a modelaci prsou podstoupila. Výsledek předčil její očekávání!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na Lenčině postavě se výrazně podepsaly její tři synové. V každém těhotenství totiž nabrala okolo 20 kil a i když je následně zase zhubla, kůže na břichu už bohužel zůstala povislá. Mladá maminka ale nebyla spokojená ani s tím, jak vypadala po třech porodech a době kojení její prsa. „Byla nesouměrná, bez tvaru a opravdu hodně povislá. Když jsem jela třeba na kolo, musela jsem si brát klidně i dvě podprsenky, aby mi prsa při jízdě nijak nepřekážela,“ vypráví Lenka, která se prý za své tělo hrozně styděla a čím dál víc snila o plastické operaci, díky níž by její postava zkrásněla a ona se mohla cítit lépe.

První přišlo na řadu bříško

Proměnu svojí postavy Lenka nakonec podstoupila v MEDICOM Clinic, síti klinik plastické chirurgie a estetické dermatologie, kde se jí ujal plastický chirurg MUDr. Pavel Horyna. Při konzultaci plastické operace břicha ale lékař zjistil, že má Lenka nejen rozestoupené břišní svaly, kvůli nimž měla břicho ošklivě vypouklé, ale také pupeční kýlu. „V oblasti pupku a nad pupkem měla paní Lenka navíc pupeční kýlu. Řešením jejího problému s břichem se proto stala abdominoplastika, tedy plastická operace břicha, během které jsme však klientce odstranili nejen přebytečnou tkáň stěny břišní a sešili svaly, ale také odstranili pupeční kýlu,“ potvrzuje MUDr. Pavel Horyna.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Před a po

Operace břicha dopadla velmi dobře a ani v průběhu rekonvalescence prý Lenka neměla žádné problémy: „Řekla bych, že ze všeho nejhorší pro mě bylo, abych vydržela pět týdnů po operaci spát jen na zádech. Díky velké pomoci mého manžela jsem všechno ostatní zvládla na jedničku a mohla jsem se chystat na druhou plánovanou operaci – na modelaci prsou, kterou jsem měla podstoupit u téhož pana doktora.“

Za pár měsíců i krásnější prsa

Uplynuly jen dva měsíce od plastiky břicha a paní Lenka se chystala na další předem domluvený zákrok – tentokrát na modelaci prsou. „Poprsí paní Lenky bylo po opakojených kojeních povolené a vychudlé. Po plastické operaci břicha proto klientka podstoupila na naší klinice také modelaci prsou, tzv. mammaplastiku, spojenou s korekcí lehké asymetrie – levé prso totiž klientka měla mírně větší,“ popisuje plastický chirurg MUDr. Pavel Horyna.

Klepněte pro větší obrázek

„Přiznávám, druhé operace jsem se bála o něco víc, protože se jednalo o druhý zákrok v celkové anestezii a v relativně krátkém čase. Ale jakmile jsem dorazila na kliniku a promluvila si s panem doktorem, všechny obavy ze mě spadly. Na klinice se na mě navíc všichni mile usmívali, byli na mě hodní, což mi v tu chvíli opravdu hodně pomohlo,“ popisuje Lenka.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Také druhá Lenčina operace ale dopadla na jedničku. „Dokonce už hodinu po probuzení jsem se na pokoji dokázala postavit a vstát z postele! Dalších šest týdnů mě ale opět čekalo spaní výhradně na zádech a k tomu i nošení speciální elastické podprsenky bez kostice,“ vzpomíná Lenka, které prý doba hojení naštěstí celkem rychle utekla, a tak se už brzy radovala z vybírání vysněných dvoudílných plavek, na které se tolik těšila. „Dnes se cítím skvěle. Moje sebevědomí je, myslím si, na zdravém a velmi příjemném maximu. Aby také ne, vždyť hezčí postavu jsem snad nikdy neměla!“ říká šťastná maminka.

Video: Podívejte se na plastickou operaci břicha a modelaci poprsí paní Lenky