Maminka.czChování a vztahy

Hlavní hrdinkou nové pohádky Rosaline je lesbická dívka

Markéta Novák Matějková 29.  10.  2016
Streamovací televize Hulu odvysílala novou pohádku Rosaline, jejíž hlavní hrdinkou je lesbická dívka překonávající různé nástrahy, aby se dostala k jídlu pro svou lásku, jinou dívku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

To je ve zkratce obsah pohádky, jejímž autorem je režisér Daniel Errico. Ten v rozhovoru pro The Huffington Post řekl, že by rád podpořit přirozenou schopnost přijmout a pochopit sebe i ostatní. Pokud by to tak nebylo, mohlo by to mít podle něj vážné následky na pozdější život dětí. Sám prý vyrůstal s příběhy, které jej  ovlivnili pozitivním způsobem a stejnou možnost chce nabídnout i jiným dětem.

Dvě mámy: I lesbické páry chtějí mít děti

Rosaline chce ukázat, že každý má právo být jiný

Rosaline čerpá inspiraci ze známých pohádek. Rosaline je konfrontována s různými překážkami. Setká se s čarodějnicí s otráveným jablkem, velkým zlým vlkem.. Po čase se setká s vílou, která se snaží Rosaline najít prince, aby mohla žít šťastně až do smrti, jak to v pohádkách bývá. To však hlavní hrdinka odmítá s tím, že každý má své sny a nepotřebuje prince, aby byla šťastná.

Podobné pohádky vyšly u nás knižně. Například nakladatelství LePress vydalo první původní českou pohádku o klukovi se dvěma mámami s názvem Jura a Lama, která byla součástí osvětové kampaně k problematice rodin se stejnopohlavními rodiči.

Napište nám, co si o takových pohádkách myslíte vy. Je dobře, že děti jsou odmalička vedeny k tomu, aby uměly žít bez předsudků nebo zastáváte názor, že dětem bychom neměli dělat v hlavě zmatek, protože k princezně logicky patří princ?

Katka (38): Můj muž je na chlapy. Přesto nám to klape
Kamarádka je fajn. Kamarád gay je ještě lepší
Témata: Chování a vztahy, Pohádky, Dívka, Huffington Post, Rosa, Lesbička, Les, Hlavní hrdinka, Život dětí, Div, Jura