Maminka.czChování a vztahy

Hledám muže (Zn. jsem samoživitelka)

Martina Machová 18.  1.  2015
Je už několik let rozvedená a má jedno nebo dvě menší děti. Stálého partnera nemá. Na pokusy o seznámení už rezignovala. Kde může samoživitelka najít muže a „nekrást“?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Najít normálního muže a „nekrást“ ho jinde a jiné je pro mnoho rozvedených maminek s dětmi takřka nemožné. Jedni se zaleknou dětí a závazků, další chtějí jen nezávazný vztah, ideálně omezený na žhavé chvilky. Malou skupinu svobodných mužů okolo 40 let lze trochu netaktně označit za podivíny, žijící dlouhá léta osaměle nebo s maminkou. Nezanedbatelná je i skupina pánů na prahu mužského přechodu, kteří se cítí, že jim „ujíždí vlak“ a vy jim ho máte pomoci dohonit. Kde tedy potkat normálního muže a jak na to?

Kde hledaly (a našly?): 4 dámy, 4 příběhy, 4 přístupy

Karla (36 let, 2 děti): „Asi rok po rozvodu jsem byla v hledání nového partnera velmi urputná, nechtěla jsem být sama! Chybělo mi večerní klábosení, společné usínání i sex, který holt nemohu mít s každým, kdo zůstane poslední v baru. Hlídání i peníze jsem vždy měla, takže nebyl problém si vyrazit. Jenže buď jsem narazila na lačného zajíce, ženatého dobrodruha nebo naprostého zoufalce. Popravdě – nestojím ani o jeden takový model!

A tak jsem se jednoho dne rozhodla přestat hledat a trápit se a začala jsem žít. Zkrátka si užívat času s dětmi, i dní, kdy měl děti exmanžel. A jelikož jsem si mnohokrát vyzkoušela, že chlapy přitahují sebejisté uvolněné ženy, prostě určitý typ energie, která z ženy vyzařuje, najednou tu byl! Potkali jsme se frontě na vlek!“

Iva (29 let, 1 dítě): „Jsem 5 let rozvedená, žiju se svou rozvedenou sestrou v domě mé rozvedené maminky, která žije v pidigarsonce po babičce. (Zní to strašidelně, že?) Zatímco sestra je bez manžela násilníka a alkoholika šťastná a o chlapech nechce ani slyšet, mně partner strašně chybí. Prošla jsem si rokem seznamování přes internet, občas jdu s kamarádkami na koncert, na vínko, chodím plavat, do sauny (společné), prošla jsem obdobím běhání, bruslení.

A nejvíc vztahů jsem měla šanci navázat právě během sportování, jenže pánové chtěli jen nezávazné povyražení (což mě ze začátku, než se zahojilo srdíčko, bavilo), do vážného vztahu s rozvedenou s dítětem se však nikdo nehnal. Bohužel.“

Jiřinka (43 let, 2 děti): „Mám jednoduchou radu: jezděte vlakem. Celý život jsem jezdila vlakem. Pak jsem se vdala, přestěhovala, rozvedla – a vzhledem k tomu, že jsem přišla o auto i peníze, opět jsem začala jezdit vlakem. Na výlety s dětmi, za rodiči i do práce. A světe div se, vše fungovalo jako zamlada. Nyní mám dlouholetého přítele, ale vdávat se už rozhodně nebudu.“

Darina (37 let, 4 děti): „Po rozvodu a vlastně ani později mě ani nenapadlo nikoho hledat, dva puboši a dvojčata ve školce dají opravdu zabrat! Zvlášť když je otec neskutečný sobec. Po rozvodu jsem sice nebyla zrovna šťastná, že jsem s dětmi sama, ale byla jsem neskutečně pyšná, že vše zvládám i bez chlapa. Máme totiž dům, ovce, dva koně a velkou zahradu.

Partnera mi doslova naservírovala má sestra, pozvala mě s dětmi na oběd, kde byl mimo jiné i kamarád jejího muže. Kamarád nám nejdřív opravoval chlív, pak synovi motorku a nakonec opravil moje zlomené srdce.

Dobrá rada? Ano, máme ji!

Koučka a terapeutka Soňa Slámová tvrdí: „Rozvedená žena udělá nejlépe, když se bude po rozvodu (rozchodu) soustředit na sebe – na své tělo i duši, na své zájmy, vzdělání, profesi a samozřejmě děti. Je dobré si ověřit, zda se o sebe opravdu umí postarat a být samostatná – pokud ne, ať si dá čas se to naučit! Klidně s pomocí odborníků či známých.

Jen tak se vyhne tomu, že se pověsí na krk prvnímu muži, který o ni projeví zájem. Navíc mnoho pánů bohužel intuitivně vycítí nejistotu a možnou závislost, což je buď odradí, nebo toho zneužijí.“ Zdá se, že i životní zkušenost paní Karly, mají svou část pravdy; nejde tolik o to, zda jste si udržela maturitních 50 kg, pevný zadeček a pleť bez vrásek, ale zda v sobě máte zdravou ženskou energii.

4 důležité postřehy (ze života) na závěr

  • Čím víc hledáte, tím míň najdete!
  • Nemusíte hledat, ale musíte být otevřená a připravená přejímat!
  • Nicméně nepodlehněte pasivitě; pokud vás osloví inzerát, odpovězte. Jestliže můžete jet s kamarádkou na víkend na lyže, nechte děti u rodičů a jeďte. Pozve vás kolega na kávu? Jděte (nemá-li ženu v porodnici, nebo na dovolené s dětmi), vždyť to neznamená, že s ním skončíte v posteli.
  • Doma nového partnera na 100 % nepotkáte! Pěstujte koníčky, jezděte na výlety, sportujte, jezdit s dětmi na zápasy a tréninky, prostě neseďte doma a nelitujte se.
Témata: Láska a vztahy, Chování a vztahy, Sam, Dobrá rada, Samoživitel, Pomoc odborníků, Samoživitelka, První muž, Jiřinka, Hledání nového, Muž, Násilník, Alkoholik