Maminka.czPeníze

Hledáte banku pro rodinu? Pozor na skryté poplatky u některých bezplatných účtů!

redakce 19.  10.  2018
Jakmile začnete hledat účet ideální ke spravování rodinných financí, narazíte na nabídku těch, které banky vedou zdarma. Vypadá to skvěle, ale nemusí to být tak výhodné - hrozí například, že o to více zaplatíte za výběry z bankomatů a podobně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Trend je zřejmý. Zatímco před pěti lety bychom mezi bankami nezpoplatněné běžné účty téměř nenalezli, dnes je má ve své nabídce většina bankovních domů. „Účty bez poplatků se objevují stále častěji. Myslím, že nyní už můžeme hovořit o tom, že většina bank se vydává tímto směrem,“ potvrzuje pro INFO.CZ Vladimír Weiss, finanční poradce společnosti Partners, podle něhož si tento typ účtů oblíbila především mladší generace.

„Ti zkrátka nevidí důvod, proč by měli platit za běžný účet, když nemusí.“ Je však třeba si uvědomit, že účty bez poplatků neznamenají účty bez podmínek a některé z nich se nakonec mohou pořádně prodražit. 

Více o tom, jak vybrat bankovní účet a vyhnout se skrytým poplatkům, čtete ZDE 

Kapesné dětem? 5 zásad, které byste měli dodržovat
Vyzkoušeno! 5 tipů, jak zklidnit neposedné děti a naučit je relaxovat
Témata: Rodina a vztahy, Praktické rady, Naše tipy, Peníze, Finance, Finanční poradce, Nabídka, Baňka, Partners, Účet, Vladimír, Banka, Bankomat, Poplatek, Mladá generace, Skryt, Běžný účet