Maminka.czRodina

Hodinového manžela mi seslal Pán Bůh!

Martina Machová 19.  9.  2012
Hodinový manžel a hodinový hotel má mnoho společného, za obě služby se platí a z obou má platící osoba, pokud se podaří, vzrušenou radost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Neskutečné se stává realitou! Sen se vyplnil; světlo v koupelně po roce svítí, polička visí, dlaždice, která před půl rokem upadla, je opět na svém místě. A pozor, dokonce ani ten kohoutek už nekape, neuvěřitelné! Navíc bez toho, aby bylo doma dusno, protože s něčím neustále „prudíte“.

Dobrý den, jsem váš HODINOVÝ MANŽEL

Ideální „hodinový manžel“ je muž devatera řemesel, zručný, precizní a rychlý všeuměl, který málo mluví a kvalitně a rychle pracuje. Hodinový manžel je buď zaměstnancem agentury, nebo drobným živnostníkem, který za úplatu vypomůže s tím, na co vaše polovička nestačí, nemá čas, odmítá se s tím špinit, nebo mu daná práce dokonce přijde naprosto zbytečná. Spektrum činnosti těchto „zlatorukých“ pánů bývá nebývale široké; počínaje drobnými instalatérskými pracemi, přes menší práce zednické, obkladačské, malířské, elektrikářské, úklidové po mnohé další. Někteří šikulové vám dokonce za úplatu přinesou i těžký nákup, opraví počítač, nainstalují software, zařídí přepis auta, posekají zahradu, prořežou ovocné stromy nebo zryjí záhony. Kde však takového osvědčeného, poctivého a šikovného všeuměla „klofnout“?

Seslalo ho samo nebe? Ale kdeže, doporučila ho kamarádka

Pozvat do bytu cizího chlapa je vždy sázkou do loterie (ať již jde o pozvání jakéhokoliv rázu), proto si vybraného hodinového šikulu před prvním „rande“ řádně proklepněte. Naprosto nejlepší reklamou jakéhokoliv řemeslníka je dobře odvedená předešlá práce. A tak je, jako u mnoha jiných služeb nejlepší, dát na osobní zkušenosti známých. Určitou alternativou takových doporučení jsou zkušenosti zákazníků z internetových diskusí, něco málo napoví i zveřejněné reference jednotlivých hodinových manželů. Reference pak nemusí pocházet pouze od spokojených zákaznic, ale třeba i od firem (a u těch lze reference velmi jednoduše prověřit). Proč kupovat zajíce v pytli, že?

Nejsou řemeslníky, jsou pomocnou mužskou paží

Hodinoví manželé nebývají nutně specializovanými řemeslníky, což je naprosto logické; který supermuž by byl schopen legálně získat tolik výučních listů, zkoušek a certifikátů, aby byl všestranným odborníkem. Takže pokud potřebujete specializovaného řemeslníka, hodinový manžel vám pravděpodobně nepomůže. Chcete-li však během odpoledne, kdy jsou děti na výletě se školkou přestěhovat skříně, opravit kohoutek, nalepit těsnění kolem dveří a vyvrtat několik děr na poličky, volejte dočasného muže vašeho srdce. Pakliže však toto vše zvládnete sama, gratuluji! Otevřete si živnost!

Témata: Rodina, Bůh, Pán, Manžel, Hod, Instalatér, Pán Bůh, Výuční list, Těžký nákup