Maminka.czMiminko

Holčička bojovnice! Když se narodila, vešla se do dlaní. Jak vypadá dnes?

kog 29.  2.  2020
Tahle holčička jménem Amelia měla obrovské štěstí. Na svět přišla už ve 26. týdnu těhotenství a nevážila ani jako balík mouky. Měla pouhých 0,7 kilogramu, a vešla se tak svému otci do dlaní. Musela hodně bojovat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Amelia Osbourne z města Tamworth se narodila 27. února 2018 akutním císařským řezem za velmi dramatických okolností. Její maminka Louise totiž necítila pohyby, a tak se toho dne vydala do porodnice a dobře udělala. "Bylo mi řečeno, že je to abrupce placenty, tedy její předčasné odloučení od děložní stěny," vypráví s tím, že přišli za pět minut dvanáct. 

Předčasný porod: Nikdo na světe ho neumí zastavit, říká porodník

Holčička prodělala zástavu srdce a musela být oživována. Poté, co se ji podařilo stabilizovat, ji převezli na novorozenecké oddělení nemocnice University Hospital Coventry & Warwickshire (UHCW) , kde byla v inkubátoru napojená na ventilátor a mnoho monitorů, které kontrolovaly její životní funkce. 

Ani tak nebylo jisté, zda-li holčička přežije bez následků. Dostala tři krevní transfuze a musela jí být podávána silná antibiotika. 

"Bylo to hrozné, byla na ventilátoru asi šest týdnů," vzpomíná její maminka. Domů si ji mohli odvézt až po 97 dnech po narození. "Bylo to 4. června. Amelia byla i tak velmi malá, ale plná síly a odhodlání," vypráví její rodiče.

No a nyní oslavila už druhé narozeniny. A je to opravdu malá bojovnice, která neměla lehký start do života, přesto vše zvládla a její rodiče na ni mohou být právem pyšní! 

Témata: Těhotenství, Porod, Novorozenec, Péče o dítě a jeho výchova, Miminko, Vaše příběhy, Dítě je na světě, Obrovské štěstí, Covent, Mouka, Amelio, Funkce, Holčička, Maminka, Těhotenství týden po týdnu, Ventilátor, Jak, Národ, Bojovnice