Maminka.czZdraví

Holčička se nalíčila dětským make-upem. S boláky skončila v nemocnici

redakce 27.  3.  2018
Opuchlá víčka, nateklé rty a tvář plná boláků. Tak skončil obličej tříleté holčičky poté, co si hrála s líčidly, která byla určená dětem. Alergická reakce byla tak silná, že dívka strávila několik dní v nemocnici. Její zdravotní stav se pomalu zlepšuje.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Alergickou reakci u tříleté Lydie způsobily lesk na rty a tvářenka. Líčidla přitom byla určená pro děti. Dívenka kvůli bolestivým puchýřkům nemohla několik dní ani jíst. Matka Kylie Craven z Illinois varuje ostatní rodiče: „Dávejte si pozor na to, co dětem kupujete!“

Kylie koupila sadu make-upu pro děti v jejím rodném městě Georgetown. Na pokladně se ještě údajně ujišťovala, zda šminky nejsou toxické. Během dne si tak s dcerkou udělaly „dámskou jízdu“. Daly si dortík a nalíčily se.

Do 24 hodin se však holčičce začalo dělat hůř a hůř. „Najednou otekla, měla horečku, rty jí začaly jakoby modrat,“ napsala na svém Facebooku Kylie. Matka neváhala a s Lydií okamžitě upalovala do nemocnice, kde se jí lékaři začali vyptávat na všechny možné alergie, snědené jídlo, vypité pití a veškerou aktivitu za 24 hodin. Nakonec se společně dopátrali na toxické látky v make-upu.

Klepněte pro větší obrázek

„Několik dní nedokázala ani jíst. Puchýřky na obličeji jí neustále praskaly. Rty rovněž. Kůži měla napnutou a velice bolestivou,“ prozradila matka.

Nic matku nebolí tolik, jako když vidí děti trpět

Rodina se rozhodla udělat rozbor látek v líčidlech. „V tomto make-upu jsme našli šest různých chemikálií, o kterých je známo, že způsobují alergickou reakci. Lydia byla alergická na jednu z nich,“ vysvětlila Kylie.

Stav holčičky se již zlepšuje. „Boláky se jí hojí. Nejtěžší je vydržet to svědění, které hojení provází. Celý příběh jsem se rozhodla sdílet kvůli tomu, aby se podobný případ nestal i dalším holčičkám,“ dokončila Kylie Craven. Jestli se rozhodne podniknout právní kroky vůči firmě, zatím není jasné.

Smíchem proti alergiím i bolestem: 6 skvělých účinků smíchu na zdraví
Potravinové alergie u dětí mohou mít i druhotný efekt: Stavy úzkosti
Když je slunce nepřítel... Poradíme vám, jak vyzrát na sluneční alergii u dětí
Témata: Zdraví, Děti, Předškolák, Hry pro děti, Nemoc, Celý příběh, Lýdie, Rodné město, Make-up, Ret, Dámská jízda, Ostatní rodič, Toxická látka, Puchýř, Nal, Nemo, Facebook, Dívenka, Alergická reakce, Zdravotní stav, Dětský, Možná alergie, Holčička, Obličej, Tříletá holčička, Zdraví na Heureka.cz