Maminka.czGalerie

Holčička se narodila s pruhem úplně bílých vlasů. Jsi krásná, učí ji máma

redakce 23.  1.  2021
Jsi jedinečná, buď na to hrdá, učí máma tuhle malou holčičku. Upoutá vás na první pohled díky bílým vlasům nad čelem. Narodila se s tím nejkrásnějším účesem na světě, říká matka dvouleté holčičky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když se před dvěma lety Mayah Aziz narodila s částí vlasů úplně bílou, lékaře a porodní asistentky to zaskočilo. Ale její mámu Talytu ne, sama přišla na svět s úplně tím samým. 

Medicína pro to dokonce má odborný název piebaldismus – jde vlastně o formu albinismu, kdy člověku v nějakém ohraničeném ložisku úplně chybí pigment. 

Strie a povolené bříško k mateřství patří: Tělo s příběhem se to nebojí ukázat


Talyta se rozhodla sdílet Mayahiny fotografie na Instagramu a spousta lidí jejich vlasy zbožňuje. Rodina se proto s vervou pustila do dalších snímků. 

Dokonce se vrhli na cosplay a oblékli Mayah do kostýmů postav, které mají stejnou vlastnost, jako Cruella de Vil z příběhu 101 dalmatinů nebo Rogue z filmu X Men. 

Těhotenství jako menší drama

Jak se Talyta svěřila webu Bored Panda, těhotenství bylo docela náročné. Bylo jí skoro čtyřicet, když zjistila, že je v jiném stavu, s manželem zrovna už několikátý rok žili v Austrálii. Bylo jí tak zle, že přestala pracovat a skončila v nemocnici kvůli neustálým nevolnostem – postihla ji hyperemesis gravidarum, stejný problém měla v těhotenství například vévodkyně Kate. 

"Byla to nejhorší fáze mého života. Nemohla jsem si užít těhotenství tak, jak jsem chtěla, hodně mě to mrzelo," vzpomíná matka dvouleté holčičky na dobu, kdy velmi ocenila pomoc přátel, zatímco její muž se snažil řešit všechno kolem domácnosti. 

V polovině roku 2018 se vrátili do rodné Brazílie, Mayah se narodila koncem listopadu císařským řezem po marné snaze o přirozený porod. "Narodila se s nejkrásnějším účesem na světě," říká Talyta a připomíná, že přesně takové účesy jsou dnes cool. Lidé si schválně nechávají barvit kus tmavých vlasů na šedé nebo bílé. 

TIP NA VIDEO: Jak být dobrým rodičem?

Dredy ve třech letech? Matka holčičky čelí kritice, že dítě zanedbává

Talyta vzpomíná, jak se na její dceru během čtyř dnů v porodnici chodil neustále někdo dívat, protože bílé vlasy mezi jejími tmavými lidi fascinovaly. A fascinují dosud. 

Rodiče doufají, že jejich dvouletá dcera bude na svou odlišnost hrdá, že pro ni nebude zdrojem trápení, jako tomu bylo v dětství pro její mámu. "Jako malá jsem kvůli svému vzhledu trpěla, stala jsem se terčem šikany," vzpomíná Talyta, která se svoje bílé vlasy snažila všelijak maskovat a schovávat. 

Až kolem dvacítky si uvědomila, že je jedinečná. Doufá, že Mayah na to přijde mnohem dříve. 

Dojemné, syrové, lidské. Nahlédněte do největší galerie porodních fotek!
Poporodní deprese! Máma ukázala dvě odlišné fotky a sklidila neuvěřitelnou podporu!
Témata: Těhotenství, Galerie, Instagram, Miminko, Vaše příběhy, Krása a styl, Maminky ve světě, Mama, Bílý vlas, Austrálie, X-Men, Dvouletá holčička, Vlasy, Národ, Krásná, Bored panda, Pruh, Kate, Panda, Účes, Cruella, Máma, Holčička, Malá holčička, Brazílie