Maminka.czHomeopatie

Homeopatická lékarnička na dovolenou. Poradíme vám, co vám pomůže na běžné obtíže

Patříte k těm, kteří preferují přírodní léčbu? V tom případě se vám budou hodit rady MUDr. Elišky Bartlové, jak si vybavit lékárničku na prázdninové cesty.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Homeopatika na kopřivku nebo zarudnutí

Vlivem intenzivnějšího slunečního záření v létě často dochází ke zvýšené citlivosti kůže na sluneční světlo, tzv. fotodermatóze, která může mít různé projevy např. kopřivku, zarudnutí a tvorbu puchýřků atp.

Preventivně proti sluneční alergii a při přecitlivělosti na UV záření je vhodné užívat Hypericum perforatum 15 CH. Na alergické projevy na kůži vyskytující se převážně při pobytu u moře je dobrý homeopatický lék Natrum muriaticum 15 CH, který slouží i jako prevence recidivujících oparů u moře.

Dávkování – preventivně  10 granulí 1x týdně před rizikovým obdobím a 5 granulí 1x denně během pobytu na slunci. Pokud chceme lék užívat jako prevenci oparů, je doporučeno dávkování 10 granulí 1x týdně, 3 týdny před odjezdem k moři.

Pokud se dermatóza již objeví, je vhodné např. homeopatikum Apis mellifica 15 CH, které pomáhá pokud nás trápí drobná, svědivá vyrážka s růžovým otokem. Zlepšení nastává ochlazením postižených míst.

Jak vyléčit opar na rtech? Zkuste babské rady nebo homeopatika

Na zarudlejší plochy, vyzařující teplo je vhodný lék Belladonna 15 CH v dávkování 5 granulí každých 15 minut od úlevy. Oba zmíněné léky lze i střídat. Při výsevu sluneční kopřivky u moře, která má závažnější charakter, se užívá Muriaticum acidum 15 CH a Belladonna 15 CH, oba léky se střídají po 5 granulích 2-3x denně.

Témata: Zdraví, pořad, Homeopatie, Aconitum napellus, Alergický projev, Pór, Intenzívní žízeň, Batoh, Skvělý pomocník, Chladné prostředí, Home, Dlouhé stání, Hama, Protein, Montana, Vhodný lék, Zvýšená citlivost, Přírodní léčba, Stanování, Nevolnost, Pořadí, Záření, Fyzická zátěž, Lékař, Zarudnutí, Zdraví na Heureka.cz

Video