Maminka.czTěhotenství

Homeopatie v těhotenství: Pomáhá při nevolnostech a podporuje uhnízdění vajíčka

Které těhotenské komplikace lze léčit bez užívání klasických léků? Pokud nepatříte k těm, kteří při prvních potížích hned sahají po lécích, ale dáváte přednost šetrnějšímu řešení, můžete vyzkoušet homeopatii.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Plánované těhotenství

„Zdravé těhotenství začíná nejpozději rok před početím dítěte. Období přípravy je spojené se získáváním vědomostí, dovedností a motivací k provedení změn v různých oblastech života,“ vysvětluje PhDr. Radka Wilhemová, Ph. D., odborná asistentka Katedry porodní asistence Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

Ptejte se PhDr. Radky Wilhelmové, PhD. na vše, co vás zajímá o homeopatii

Mateřský organismus prodělává během těhotenství celou řadu změn tělesných, psychických, sociálních a spirituálních. Jiný stav zkrátka souvisí s jinou endokrinní situací a tedy jiným fyziologických stavem.

Je to období zvýšené zátěže pro organismus, na které se organismus musí adaptovat. Zátěž vynese na světlo dispozice z rodinné a osobní zdravotní historie, svůj podíl má i nevhodný způsob života ženy.

Adaptační obtíže na těhotenství se projevují např. těhotenským zvracením, zvýšeným sliněním aj. nebo tzv. gestačním onemocněním jako je preeklampsie apod.  

Témata: Zdraví, Těhotenství, Homeopatie, Puls, Zamlklé těhotenství, Celý týden, Meteor, Mořská sůl, Pozitivní vliv, Hlaveň, Aconitum napellus, Plánované těhotenství, Zažívací potíž, Nevolnost, Předčasný porod, Mateřský organismus, Správné dávkování, Chlum, Dávkování, Pojivo, Montana, Špinění, Vícečetné těhotenství, Zdravé těhotenství, Natrum muriaticum, Zdraví na Heureka.cz