Maminka.czPředškolák

Jak vyzrát na alergii pomocí homeopatie. Pomáhá především u lehčích projevů

Problémy s alergickou reakcí zažil téměř každý z nás. Dle pediatrů se procento dětí s alergickými reakcemi různého typu aktivně zvyšuje každým rokem. Zvýšené riziko se týká i dospělých, kteří zatím žádné příznaky neměli.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jak na alergie homeopatickou léčbou jsme se zeptali lékařek z oblasti alergologie a imunologie praktikující i homeopatickou léčbu.

Ptejte se PhDr. Radky Wilhelmové, PhD. na vše, co vás zajímá o homeopatii

Jak vzniká alergie?

Alergie je omyl imunitního systému - špatné vyhodnocení situace, kdy dochází ke tvorbě protilátek například proti pylům, které se v přírodě běžně vyskytují. K alergické reakci přispívá genetická predispozice.

Pokud je jeden rodič alergik tak u dítěte je predispozice až 30 % či 40 %, pokud jsou oba rodiče alergici, tak dokonce 60 % až 70 %. Díky tomu zaznamenáváme každým rokem více pacientů, hlavně z řad dětí.

Na alergii má značný vliv i naše prostředí jako znečištění, nezdravá strava a také nadměrná konzumace klasických léků. Alergie se může projevit jako: ucpání nosu, kýchání, svědění, zarudnutí očí, kopřivka, kašel, dušnost či ekzém, ” říká alergoložka MUDr. Eva Kettmannová.

Témata: Zdraví, Děti, Předškolák, Batole, Školák, Alergie, pomoc, Homeopatie, Zkušený homeopat, Homeopatická léčba, Nefunkční vztah, Domácí lékař, Dušnost, Odborná, Kopřivka, Zvýšená teplota, APIS MELLIFICA, Jarní pyl, Stravovací návyk, Životospráva, Pylová alergie, Banální záležitost, Jak, Základní lék, Kojící maminka, Zdraví na Heureka.cz

Video