Maminka.czJen pro maminku

Horoskop na květen

Kristina Baudyšová 11.  5.  2010
Horoskop na květen
Květen se ponese ve znamení nových začátků. Nefunkční věci se rozpadají a týká se to všeho, na čem jste dlouhodobě lpěla, přestože už to přestalo splňovat svůj účel.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Řeč je zejména o konci některých vztahů a o stěhování. Možná si budete
připadat, že přetekl pohár vaší trpělivosti, anebo vás jednoduše přepadne pocit, že je potřeba vzít to z jiného konce a znovu začít někde jinde. To je vaše naděje.

Každý den nový horoskop na Mamince!

Býk
(21. 4.–21. 5.)

Trápí-li vás již delší dobu nějaký zdravotní neduh, v květnu byste mohla najít jeho příčinu a s tím i jeho řešení. V zaměstnání vás čekají změny, které se vás nepříjemně dotknou. Máte totiž ráda, když je ve věcech jasno, jenže toho se v tomto případě nedočkáte. Nicméně neznamená to, že byste se měla nechat zneklidnit, i přes všechny překážky se věci hýbou pozitivním směrem. Vaše vklady do práce se zhodnotí a vy se posunete o kousek výš. Nebude to ale snadné a nejistota z práce se přenese i do vašich vztahů. Ani to vám neublíží, protože jste obklopena lidmi, na které se můžete spolehnout.

Blíženci
(22. 5.–21. 6.)

V květnu na sebe budou více upozorňovat vaše city. Do vztahů vstoupí nová energie, kterou budete chtít prosazovat, a to bohužel někdy za každou cenu. Myslete na to, že občas je moudré ustoupit a nechat slovo tomu druhému. Především v zaměstnání si hlídejte, co, komu a jak říkáte – je důležité, aby váš záměr byl správně pochopen. Špatným vyjádřením byste totiž mohla vzbudit zbytečné napětí ve vztahu s kolegy či nadřízeným. Toto období ale potrvá jen do poloviny měsíce, pak už si budete jistá, že jste správnou osobou na správném místě, práce vás bude bavit a ze všech jednání vyjdete jako vítěz. Díky tomu se budete cítit plná elánu.

Rak
(22. 6.–22. 7.)

Nepřeceňujte svoje zdravotní limity a raději investujte do všeho, co vám dodá sílu a vitalitu. Vyzkoušejte jakékoli klidné techniky, které podporují tok energie v těle. Prospět by vám mohla lymfatická masáž, návštěva sauny či prohlídka u čínského lékaře. Do vašeho života vstoupí noví lidé, kteří vás svými zkušenostmi budou obohacovat. V zaměstnání by mělo jít všechno podle vašich představ, dokonce
se sblížíte s některými kolegy, a o to zajímavější pak pro vás bude čas strávený
v práci. Přátelské vztahy vás budou obklopovat na mnoha místech, což vám
otevře nové obzory. Příjemné překvapení si pro vás v květnu schovává bohyně Venuše.

Lev
(23. 7.–22. 8.)

Ačkoli se vám už delší dobu zdá, že vaše finanční kroky nejdou po správné cestě, nepropadejte panice: už brzy dosáhnete cíle. Právě v květnu se totiž vaše pracovní situace rozuzlí a vy si díky vybojovaným příjmům budete moci užívat následující klidné měsíce. Jediné, co vás pozlobí, bude zdraví – už v půlce května si můžete připadat vyčerpaná. Abyste tomu předešla, bylo by dobré od začátku měsíce doplňovat tělu vitaminy, sportovat pro udržení dobré fyzické kondice a více relaxovat. Uspěchaný způsob života vám totiž dlouhodobě neprospívá. Jste-li nezadaná, v květnu potkáte někoho, kdo bude přesně naplňovat vaše představy.

Panna
(23. 8.–22. 9.)

Květen pro vás bude velmi příjemný. Po celou dobu jeho trvání se budete cítit spokojeně. Vaše okolí k vám bude vnímavé, partner si bude uvědomovat vaše potřeby a bude jim vycházet vstříc. V zaměstnání vám nebude chybět potřebné odhodlání pro vyřešení drobných konfliktů, a přitom si uchováte i dostatečnou dávku velkorysosti k požadavkům ostatních. Takže si užívejte krásných chvil, a nekažte si je tím, že budete hledat chyby tam, kde nejsou. Řešíte-li dlouhodobě jakékoli zdravotní potíže, zkuste zapátrat, zda jejich příčina není ukryta ve vaší psychice. Prozkoumejte hlavně emoce, jako je neventilované zklamání či smutek.

Váhy
(23. 9.–23. 10.)

V květnu se vám občas bude zdát, že požadavky vašich nadřízených či klientů jsou na váš vkus poněkud přemrštěné, a budete se proti nim bránit. Nevadí, k životu patří i občasné třenice na pracovišti. Odnese to jen vaše potřeba mít vždy vše v rovnováze – do života vám vstoupí neklid. Využijte ho ve svůj prospěch a vezměte si z tohoto období poučení. Překvapovat vás bude i váš protějšek. Chvílemi vám bude připadat, že ho vlastně neznáte. Ale není to pravda, on zůstává stejný, jste to vy, kdo prochází změnami. Pocit nejistoty vám může občas zkreslit vaše vidění a vy se potom můžete cítit jako Alenka v říši divů.

Štír
(24. 10.–22. 11.)

V oblasti vztahů si během měsíce lásky budete připadat jako na houpačce. Nahoru a dolů, dolů a nahoru. Romantický začátek měsíce, který vám s nadšením sliboval ty nejkrásnější zítřky, vystřídají drásavé pocity osamění a stagnace. V takových okamžicích bývá těžké připustit si, že to všechno se děje jen a jen pro vaše dobro. Nicméně je to tak, i taková období patří k vzestupnému vývoji ženy a přispívají k uvědomění si vlastní hodnoty a získání větší sebejistoty. V pracovní oblasti buďte obezřetná na návrhy třetí osoby a předtím, než cokoli podepíšete, se poraďte s odborníkem nebo alespoň s někým, kdo dané věci rozumí.

Střelec
(23. 11.–22. 12.)

Lehkost bytí a nezvratný optimismus, na které jsou u vás ostatní zvyklí, vás budou doprovázet i v květnu. Sice necháte ze svého života někoho odejít, ať si jde svou vlastní cestou, ale pilíře vašich vztahů to v žádném případě neohrozí – zůstanou stát na svém místě a ani se nepohnou. V zaměstnání si udržujete linii, po které jste zvyklá kráčet, což je dobře. V květnu totiž není dobré s prací experimentovat či hledat nové směry. Podřízení se na vás mohou obracet a očekávat od vás vyřešení jejich sporu – pomozte jim, ale zkuste to bez zbytečných konfliktů. I bez toho totiž budete mít co dělat, abyste si udržela vytoužený klid a stabilitu.

Kozoroh
(23. 12.–20. 1.)

I když budete mít v květnu pocit, že procházíte těžkým obdobím a že některé problémy nabírají špatný směr, všechno je to jen mámení: realita je taková, že váš osud je podle květnového tarotu chráněný nejvyšší kartou – hvězdou. V její záři se vyhřívají především vaše vztahy. Dočkáte se vášně, erotiky a příjemné pozornosti z partnerovy strany. Přitom nebudete nijak omezována, váš protějšek vám poskytne dostatek volnosti pro sebevyjádření. Nejste-li zadaná, je květen velmi příznivý pro začátek nového vztahu. V práci budete mít dobrý úsudek a také nezbytné štěstí. Nestandardní obchod, uzavírání smluv, to vše vám přinese výborný výsledek.

Vodnář
(21. 1.–20. 2.)

Všeobecně se dá říci, že vás čeká dobrý měsíc. Ve vztazích se budete cítit sebejistá, a proto se nebudete bát za sebou pálit mosty. Naštěstí to nebude na místech, která by pro vás byla životně důležitá. Přesto se může stát, že vám okolí vyčte tvrdost. Ta však není zbytečná – je nezbytná k tomu, abyste si vytyčila vlastní prostor k životu. Pokud máte v zaměstnání podřízené a již nějakou dobu uvažujete o jejich náhradě, nastal ten správný čas je vyměnit. Na druhou stranu si více chraňte vlastní záda a nemějte iluze o vlastní nenahraditelnosti. Vnímejte více vlastní pocity, jako jsou upřímnost a schopnost milovat lidi kolem sebe.

Ryby
(21. 2.–20. 3.)

Ryby čeká poněkud dvojznačný měsíc. Na jedné straně se vám bude dařit vše,
na co sáhnete, ale na druhé straně se před vámi budou vynořovat situace, které jste v minulosti tzv. zazdila a nechtěla je řešit. Týká se to hlavně práce a peněz: možná máte menší dluhy nebo jste nezaplatila pokuty? Vše ale nakonec dobře dopadne, a tak vyváznete bez psychické i finanční újmy. To si jen život žádá, aby byly dořešeny staré škraloupy. Na začátku května se vám bude zdát, že jdete s partnerem opačným směrem, ale už v polovině měsíce se vše obrátí a vy budete znovu prožívat láskyplný vztah jako na začátku. Jste-li nezadaná, v květnu by osud mohl zamíchat kartami.

Beran
(21. 3.–20. 4.)

Na každém kroku vás bude obklopovat vzrušení a napětí. Budete se cítit přitažlivá a vaše okolí vás o tom bude každou chvíli utvrzovat. Ve vaší blízkosti se bude pohybovat zajímavý člověk s ohnivou energií, což v kombinaci s vaším beraním založením pořádně zajiskří. Práce je pro vás v květnu celkem příjemnou parketou – bude vás bavit a dočkáte se i nečekaného finančního ocenění. Hledáte-li nové zaměstnání, koncem května máte velkou šanci. Všeobecně řečeno, čeká vás velmi hezký měsíc. Chcete-li zhubnout, květen je ideální. I proto, že budete hubnout pro vás přirozenou formou, je tady velká šance, že se vám kila nevrátí zpátky.

Každý den nový horoskop na Mamince.

Témata: Jen pro maminku, Třenice, Květ, Květen, Zbytečný konflikt, Nová energie, Život někoho, Začátek měsíce, Alenka v říši divů, Zdravotní neduh, Horoskop