Hory hlásí ideální sněhové podmínky. Kam tedy s dětmi o víkendu vyrazit?

Plánujete zimní dovolenou a hledáte ta nejlepší místa, kde si dosyta užije lyžovačku i zábavu na sněhu celá rodina? Našli jsme areály, které nabízejí komplexní zázemí pro děti, nádherné okolí, jako stvořené pro výlety, a hlavně, vyhnete se nekonečným frontám na lanovku.

Železnorudský Špičák

Šumavský areál Ski&Bike Špičák prošel velkou proměnou. Těšte se na více sjezdovek, menší fronty díky modernímu odbavovacímu systému vleků a čtyřsedačkové lanovky, příjemnou rodinnou sjezdovku s večerním lyžováním i zábavný snowpark.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pro nejmenší lyžaře je k dispozici lyžařské hřiště s pohyblivým kobercem, figurkami zvířátek a pomůckami pro výuku lyžování. Na mírném svahu si špunti vyzkouší první krůčky na lyžích. Ratolesti můžete přihlásit do lyžařské školky, a to už od tří let. Je tu dost lehčích a širokých tratí pro rodiny ale i náročné trasy pro „závodníky“.

Kdy raději procházku s kočárkem vynechat?

Kdy raději procházku s kočárkem vynechat?

V areálu i okolí najdete dost možností k občerstvení, v budově u dolní stanice lanovky je k dispozici místnost pro přebalování, funguje tu služba hlídání dětí od tří let (ve spolupracujícím areálu Nad Nádražím v Železné Rudě). A když zatoužíte po relaxu bez dětí, zajděte do sauny ve Wellness Hotelu Horizont. Železnorudsko nabízí desítky kilometrů běžeckých tras, proběhnout se zasněženou krajinou můžete třeba k jezereu Laka, na Hojsovu Stráž nebo Gerlovu Huť.

Za jednodenní rodinnou permanentku zaplatíte od 1470 Kč.

Více informací: spicak.cz, bilastopa.cz

Kam ještě na Šumavě?

Ski areál Lipno

Kašperské Hory

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články