Maminka.czSlavní rodiče

Hračky královských dětí: Co bavilo Alžbětu II. nebo prince Williama?

Michaela Karavarakis 25.  7.  2013
Děti jsou děti. Je jedno, jestli mají modrou krev, je jedno, jestli žily před sto lety, padesáti lety, nebo dnes. Mění se jen design hraček, ale to podstatně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Albert Windsor, známý více pod svým panovnickým jménem George nebo-li Jiří VI., tatínek současné královny Alžběty II.
V roce 1896, to byl malému Albertovi jeden rok, pořídil neznámý umělec snímek, na němž malý Albert zamyšleně kočíruje koníky. Jak je vidět, záliby malých kluků v devatenáctém a ve dvacátém prvním století od sebe příliš neliší. Fascinace dopravními prostředky je neměnnou konstantou, značný vývoj zaznamenaly pouze ony prostředky.

Královna Alžběta II. se svým nejstarším synem Charlesem
Jeho o dva roky mladší sestra Anna, byla v té době ještě miminko, takže Charles byl odkázán na to hrát si se svou královskou maminkou nebo chůvou. To se ale mělo brzy změnit.

Princ Charles a princezna Anna
Na snímku zachyceni při hře na xylofon v zahradách jejich panství Windsor. Co vypadá jako idylické soužití dvou sourozenců se ovšem nevyvinulo v příliš vřelý vztah v dospělosti. První zásah, který se dostal na veřejnost, zasadil Charles Anně, když ji nezařadil na seznam šesti kmotrů svého prvorozeného syna Williama (kde mimo jiné figuroval i jejich mladší bratr princ Andrew). Není se co divit, že Anna záhy kontrovala a na křtiny Williama se ani neobtěžovala dostavit. Vztahy zůstávají značně ochladlé do dneška.

Princ Harry
Jako policista na motorce prohánějící se po ulicích Londýna. Co v záběru není vidět, je starostlivá chůva a bdělý bodyguard.

Princ Charles a princezna Anna podruhé
Kde jsou ty časy, kdy spolu ti dva trávili spokojené dětství na dvoraně Buckinghamského paláce, jezdili v autě a vzájemně se v něm tlačili. Reakce Charlesovi mladší sestry na největší událost Británie od svatby Williama a Kate, na narození budoucího krále nemohla být sušší: "Nic co by se týkalo mě, ale je to zajisté dobrá zpráva," nechala se princezna Anna slyšet.

Princ Wilhelm a princ Louise Ferdinand
Synové posledního korunního prince Německa si hrají na vojáky - snímek pořízený někdy kolem roku 1915. Pro staršího Williama nezůstalo jen u hrátek. Bojoval za nacistické Německo ve druhé světové válce a nakonec byl ve Francii roku 1940 zabit. Mladší Louise Ferdinand se od Hitlera ke konci války distancoval a v rodinném sídle v Postdamu se v klidu dožil 86 let.

Princezna Alžběta
na vycházce se svým kočárkem na Piccadilly street. Záliba v kočárcích vydržela pozdější britské královně až do dospělého věku. Se svým manželem Filipem si dopřáli čtyři děti.

Princezna Alžběta o pár let později
stále zaujatá hrou s kočárkem, tentokrát již ale o poznání dospělejší. Plně se věnovat svým zálibám a koníčkům mohla ale mladá princezna jen do svých 26 let, kdy se po smrti svého otce ujala vlády jako britská královna Alžběta II.

Princové William a Harry a jejich bratranec Peter Philips
jako hasiči ve starém hasičském autě jedoucí likvidovat požár v centru Londýna. Peter Philips je synem princezny Anny, mladší sestry Charlese, a zároveň nejstarším vnukem královny Alžběty II. Podle neoficiálních zdrojů je taky jejím nejoblíbenějším vnukem.

Témata: Děti, Slavní rodiče, Hračky pro děti, Princ William, Král, Windsor, Malý kluk, Křtiny, Alžběta II., Princ Andrew, Hračky, Budoucí král, Hráč, William, Vřelý vztah, Královský, Policista, Philips, Zachycení, Královna Alžběta II, Hra, Andrew, Princ, Hitler, Syn prince, Hračky na Heureka.cz