Maminka.czHračky pro děti

Hračky našeho dětství. Vzpomínáte?

Markéta Novák Matějková 18.  8.  2016
Pamatujete si ještě na hračky svého mládí? Kdo by si nevybavil kultovního nafukovacího červeného buvola, který zdobil nejen dětské pokojíčky, ale také fotografické ateliéry coby oblíbená kulisa při portrétech dětí. A co teprve mezi kluky oblíbená tatrovka. Pokud chcete udělat svým dětem radost a zavzpomínat na své dětství, nemusíte chodit nikam do bazaru. Některé kousky se totiž stále vyrábí a těší se velké oblibě.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na pískoviště se vrátila Tatra 148

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Když česká firma Dino Toys v roce 2014 vrátila do hračkářství legendární retro Tatru 148, sotva tušila, jaký rozruch tím způsobí. Oranžový náklaďák se okamžitě stal hitem. Nejen u dětí, ale i jejich tatínků, kteří si tatrovku pamatují ještě ze svých „klučičích“ let. Teď mají další důvod k radosti. Řada oblíbených retro hraček se do konce roku rozroste o sedm zmenšených, třiceticentimetrových náklaďáků. Aktuálně jsou „na světě“ mini Tatry 148 ve variantách sklopka, valník s plachtou a mix (míchačka). Tatra kolekce zahrnuje také sety na písek a jiné hry a hračky, se kterými se malí dobrodruzi pobaví, i když zrovna nebudou na pískovišti.

Témata: Děti, Hry pro děti, Dětství, Hračky pro děti, Naše tipy, VZP, Igráček, Hra, Náš, Fatra, TRAKTŮREK, Typický příklad, Čára, Ostatní hráč, Stálice, Retro, Hráč, Kovářov, Nostalgie, Výtvarnice, Dnešní generace, Merkur, Profese, Minulé století, Boom, Hračky na Heureka.cz