Maminka.czZdraví

Hubnutí po porodu: Tereza dokázala sama zhubnout skoro polovinu své váhy

Michaela Čentešová 28.  9.  2016
Hubnutí po porodu je o level těžší disciplína než diety před ním. Není totiž většinou čas na počítání kalorií či kilojoulů a vážení gramů ani na chození do posilovny a kosmetických salonů. Často tak k těm kilům po porodu přibudou ještě další a další a maminky se točí v začarovaném kruhu. Existují však ženy, které to dokázaly a které nám ostatním mohou být příkladem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]


TEREZA MELIŠOVÁ (30)

„Vaše hubnutí začíná v hlavě.“

(před porodem 123 kg, nyní 71 kg)

Tereza, která pracuje jako PR manažerka, je důkazem toho, že když se chce, všechno jde. Z porodnice odcházela s úctyhodnými 117 kily a dva roky po narození syna Kuby měla díky změně jídelníčku téměř o 50 kilo méně.

V těhotenství jsem se poctivě vykrmila

„Pracuji jako PR a při své práci převážně sedím, a tak jsem se v kanceláři poctivě vykrmovala už před otěhotněním. Na cvičení jsem neměla ani pomyšlení, protože na něj přece nemám čas. Teď mi to přijde velmi směšné, času jsem totiž měla spoustu. Zkrátka jsem se jen a jen vymlouvala. To, že jsem těhotná, jsem tak zjistila až v pátém měsíci a ručička na váze tehdy ukazovala 89 kilo.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Neodradilo mě to a v těhotenství jsem se rozhodně nedržela s jídlem zpátky. Vždyť je to přece období, kdy mohu beztrestně jíst za dva. A já za dva jedla. Byla jsem schopná objednat si v restauraci najednou řízek i svíčkovou, protože jsem se nemohla rozhodnout, na co mám chuť.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

V den porodu ukazovala váha něco přes 120 kilo. Proboha, opravdu tolik?! Syn vážil 3080 gramů a to bylo v podstatě to jediné, co jsem v porodnici zanechala.“

Tajemství hubnutí po porodu:Nezáleží na kvantitě, ale kvalitě jídla

Rok jsem si kila hýčkala

„Po porodu jsem neměla potřebu se svou váhou něco dělat a nebýt zdravotních problémů, asi bych se k hubnutí nedonutila. Jídlo jsem neřešila, nejdříve jsem kojila – a to jsem přece musela hodně jíst, navíc jsem se utěšovala tím, že jsem po porodu, a tak můžu být tlustá. Jsem se synem sama, takže jsem někdy v noci propadala panice, a když syn usnul, zajídala jsem tu paniku čokoládou a zapíjela litry sladkých limonád.

K hubnutí mě dohnaly velké zdravotní problémy, kvůli kterým jsem se nemohla ani starat o syna.

 

A protože jsem často nestíhala syna a full-time práci dohromady, objednávala jsem si jídlo a rozhodně to nebylo nic zdravého. Nikdy jsem si o sobě nemyslela, že jsem hubená, ale ani jsem si neuvědomovala, jak strašně obrovská jsem. To se změnilo, teprve když jsem se kvůli zablokované páteři a skřípnutému nervu nemohla postarat o svého syna, nefungovaly mi ruce a skončila jsem na kapačkách.“

Pokračování článku na další straně...
 

Témata: Zdraví, Časopis Maminka, Výživa a stravování, Po porodu, Vaše příběhy, Sam, Hubnutí po porodu, Hubnutí, váhy, Petr Havlíček, Pól, Selský rozum, Kuřecí maso, Roční syn, Pór, Váh, Tereza Melišová, Zdraví na Heureka.cz

Video