Maminka.czSport

Hurá do stopy! Otestovali jsme vozík Thule Chariot Cross na vlastní běžky

redakce 27.  12.  2021
Chystáte se na hory a přemýšlíte, jak se vystřídat u miminka nebo batolete a zda brát s sebou babičku? Sportovně založení rodiče učí to samé děti. A to i ty děti, které zatím jen sedí a užívají si jízdu. Právě takoví rodiče „sporťáci” testovali i skvělou vychytávku nejen do sněhu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dušan Zapalač je aktivní táta, sportovec, kterého navíc baví fotit. Zima jeho rodinu ve sportu rozhodně nezastaví, naopak:

„Zazimovali jste kolo, navoskovali běžky a hledáte hlídaní, abyste mohli vyrazit do stopy? Se ski setem, který lze upevnit na vozík Thule Chariot Cross nebo Chariot Sport, můžete zimní výpravu podniknout jako celá rodina,” byl naprosto nadšený Dušan. A bez okolků popsal, jak se s vozíkem skamarádili na sněhu.

Běžky a vozík - spíše pro zkušené


„Ježdění s vozíkem na běžkách není pro úplné lyžařské začátečníky, nicméně pokud lyžujete obstojně, čeká vás a vaše dítě příjemně strávený čas,” říká Dušan.

Základ pro super výlet je podle něj uzpůsobit délku výpravy počasí, věku a hlavně výdrži dítěte. To má především jeden prostý důvod - vystupování z kočárku se v zimě kvůli počasí řeší hůř než v létě. 

„Když ale dáte do fusaku hřející lahev a připravíte svačinku, můžete celkem bez obav vyrazit i na několik hodin,” doporučuje Dušan.

Zapřáhnout se? To je hračka

"Upevnění opasku a lyžin na vozík je maximálně snadné, jako ostatně s každým Thule příslušenstvím, nemusíte se tedy bát, že byste to nezvládli. Pás je příjemný a při jízdě nedře, celý postroj je přiměřeně lehký a konstrukce pevná,” dělí se Dušan o své zkušenosti. „Uvnitř vozíku má dítě dostatek prostoru, vejde se tam pohodlně i se zimní výbavou.”

THULE CHARIOT – 1 vozík, 4 aktivity

Všestranný vozík, který nabízí pohodlí a flexibilitu pro rodiny s aktivním životním stylem. 
Pomocí jednoho nebo více setů je možné vozík Thule Chariot přestavět, tak aby vám mohl sloužit při procházkách, cyklistice, běhu nebo dokonce při lyžování.

Thule má v nabídce více modelů multifunkčních sportovních vozíků: základní řadu tvoří Thule Chariot SportThule Chariot Cross a Thule Chariot Lite, všechny ve variantě pro jedno nebo dvě děti a s drobnými odlišnostmi ve vlastnostech.

Porfolio je následně doplněno dvoumístným vozíkem s XXL úložným prostorem – Thule Chariot Cab či vozíkem výhradně na kolo – Thule Coaster.

V roce 2022 Thule představí také novinku Thule Courier, který slouží nejen k převozu Vašich dvou ratolestí, ale také jej můžete doplnit o příslušenství pro domácí mazlíčky nebo jiný náklad.

 

A jak vám to jede na sněhu?

„Lyžiny kloužou a když to na rovině rozjedete, skoro zapomenete, že máte spolucestujícího,” popisuje Dušan, jak si užijete jízdu v zápřahu. Radí snažit se jet co možná nejplynuleji, osvědčil se mu hlavně skate, klasická soupaž totiž může s malým pasažérem trochu víc drncat. Jinak je ale prý jízda příjemná pro všechny zúčastněné, zejména kvůli funkčnímu odpružení.

Když hodně chumelí, dejte přes vozík pláštěnku, voda se nedostane dovnitř a navíc je ve vozíku tepleji. Určitě ale nezapomínejte děti pravidelně kontrolovat.


Další skvělá vychytávka je, že malá kolečka k vozíku lze díky jejich menší velikosti vzít s sebou, takže pokud z parkoviště není možné rovnou naskočit na lyže, hravě si takto poradíte.

Má to nějakou chybu?

Žádali jsme Dušana, aby se podělil o klady i zápory tohohle zimního pomocníka. A divili jsme se, že čteme jen o kladech!

„Ony se totiž ty mínusy u vozíku a ski setu hledají špatně. Můžu zmínit vyšší pořizovací cenu, ale za kvalitu setu a za možnost aktivně strávit čas s dítětem i v zimě se to podle mě určitě vyplatí. A pokud jezdíte na hory spíše sporadicky, určitě se podívejte i na možnost půjčení ski setu - nabízí ho víc a víc půjčoven se zimní výbavou. Stejně tak je možné vzít ski-set na výlet "na sucho", tedy bez lyží. Když vás čeká výlet zasněženým terénem, využijete lyžiny lépe než kola. Tak hurá do stopy,” vyzývá závěrem Dušan Zapalač.

Autor: Dušan Zapalač

 
Témata: Zdraví, Rodina, Sport, sportovci, Pohyb, Cvičení, Multisport, thule, procházka, Běžka, Set, Vozík, Vlast, Stopa, Thule Chariot Sport, Sníh, Děti, Chariot Sport, Thule Chariot, Parkoviště, Jízda, Zdraví na Heureka.cz