Maminka.czNaše tipy

Hurá na pohádky! Ty nejlepší animáky míří do kin. Bavit budou i rodiče

11.  10.  2019
Kdo říká, že animované filmy jsou jen pro děti? Tyhle krátké pohádky budou bavit i rodiče. Do kin právě míří pásmo krátkých animáků s názvem Hurá na pohádky. A obsahuje to nejlepší z tuzemské animované tvorby. Takže: Hurá do kina, Hurá na pohádky!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na co se můžete těšit? Na pět krátkých animovaných filmů pro malé diváky a jejich rodiče. Animované pásmo Hurá na pohádky vstupuje do kin ve čtvrtek 17. října. O den později zahájí dětský festival Malé oči v pražském kině Bio Oko.

Pětačtyřicetiminutovým pásmem děti provedou dva zábavní a věčně hladoví nejlepší medvědí kamarádi Nedvěd a Miška. Tito hrdinové z připravovaného filmu a večerníčku Mlsné medvědí příběhy režisérek Kateřiny Karhánkové a Alexandry Májové se zde objeví v epizodách Mňamózní svačinka, Hurá na borůvky! a Pozdrav od strýčka

Užijte si podzim spolu! Tipy na super výlety plné dýní, dobrot a legrace!

Režisérka Kateřina Karhánková je podepsaná i pod dalším krátkým příběhem z pásma Hurá na pohádky nazvaným Plody mraků. V pásmu bude také uvedena epizoda Horor ve škole z animovaného seriálu Websterovci o svérázné pavoučí rodince slovenské režisérky Kataríny Kerekesové. 

Příběhy z pásma Hurá na pohádky jsou hravé, dobrodružné, zábavné a koncipované tak, že děti zároveň pobaví i poučí. „Dětem a jejich rodičům v pásmu Hurá na pohádky nabízíme výběr toho nejlepšího, co u nás v dětské animované tvorbě v poslední době vzniklo, a současně je vybízíme ke společně strávenému času před filmovým plátnem. Je také netypické, že se do kin dostává film, který je svou stopáží přesně vhodný pro nejmenší diváky, takže jsme rádi, že se do toho společně s Aerofilms pouštíme,“ říká Bára Příkaská z produkční společnosti Bionaut. 

Běžte s dětmi do kina! Kdy je nejlepší čas na první film na plátně?

Pásmo animáků je zároveň pozvánkou na připravovaný celovečerní film a večerníček Mlsné medvědí příběhy, ty budou uvedeny na jaře 2020.  A my vám teď přinášíme malou ochutnávku v podobě videa v úvodu článku.

 
Témata: Video, Naše tipy, Rodiče, Za zábavou, animák, režisérka, Katar, Film, Epizoda, NEJ, Miska, Bio Oko, Pásmo, Pozdrav, Miška, Animovaný film, Kino, Nedvěd