Maminka.czZdraví

I mrkev má svůj svátek, oslavte jej mrkvovizí

Iva Endrychová 3.  4.  2015
Ve světě se slaví různé svátky. Třeba 4. dubna slaví kromě Ivany i mrkev. Tento popravdě řečeno recesistický svátek se rozhodlo Dětské oční centrum Kukátko spojit s Mrkvovizí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Mrkvovize je projekt, který má upozornit na důležitost preventivních prohlídek očí u dětí. Jejich podcenění a zanedbání totiž může vést k závažným zdravotním problémům. Dětské centrum proto založilo i nadační fond pro preventivní vyšetření zraku. Podporu fondu lze vyjádřit na sociálních sítích.

Je to jednoduché

Klepněte pro větší obrázek
 

Jednou z prvních, které se k výzvě Mrkvovize připojila se stala herečka Michaela Kuklová. 

Klepněte pro větší obrázek

Nezanedbávejte prevenci

Kontrolu na oční klinice by měly absolvovat všechny děti pokud možno v pravidelných intervalech. „Preventivní kontrola zraku u dětí, pokud se nevyskytují žádné potíže, by měla probíhat jednou za rok. V případě podezření na oční vadu nebo sklony k šilhání je doporučena návštěva dětského očního specialisty jednou za půl roku. Jakmile je u dítěte vada tupozrakosti, příp. šilhání, objevena, nejčastěji probíhá návštěva očního lékaře jednou za tři měsíce. Ovšem rozhodující slovo má v tomto případě lékař a ten určuje četnost kontrolních vyšetření i případného očního cvičení,“ upozornila oftalmoložka Dětského očního centra Kukátko Petra Teplanová.

Zanedbávání preventivních prohlídek zraku je rozhodně zbytečným hazardem se zdravým viděním dětí. V nejhorších případech může vést až ke slepotě.

Více informací naleznete na www.denmrkve.cz.

Témata: Zdraví, svátek, Michaela Kuklová, Preventivní vyšetření, Mrkev, Oční lékař, Zanedbání, Nejhorší případ, Oční centrum, Preventivní kontrola, Oční centrum Kukátko, Zbytečný hazard, Petra Teplanová, Zdraví na Heureka.cz