Maminka.czTipy na výlet

I rodiče si potřebují odpočinout. Máme pro vás 5 tipů na místa, kde si užijete dokonalý relax, klid a pohodu ve dvou

Simona Procházková 26.  5.  2023
Přemýšlíte, kde před koncem školního roku dobít baterky a načerpat potřebnou energii? Máme pro vás tipy na úžasná místa, kde si i s partnerem můžete dopřát pár dní skutečného relaxu i společný čas se spoustou sportovních aktivit, špičkovým wellness i výbornou gastronomií.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Saunový ráj u přehrady

Nádherný kout uprostřed zelených Podkomorských lesů na břehu Brněnské přehrady najdete jen pár kilometrů od centra moravské metropole. Wellness resort Infinit Maximus je jednoduše návykový, budete se sem chtít už pořád vracet. Klid a pohoda na vás dýchnou hned po vstupu do hotelu, budete se cítit úžasně rozmazlovaní od prvního okamžiku. Jakmile se ubytujete, čeká vás na pokoji měkoučký župan a pantofle. Popadnete plavky, převléknete se a pak už se celý den oddáváte oddechu podle svého gusta. Vyzkoušet můžete 12 saun (medová, vulkán, bylinková, vinný sklípek, solná, parní a další), z nichž nejnovější je Jeskynní svatyně s panoramatickým výhledem ven. V interiéru zaujmou tmavé skály a ručně malovaný strop inspirovaný výjevy z jeskyní Moravského krasu.

Saunový svět nabízí vnitřní i venkovní část, vířivky i termální bazén, k ochlazení po saunování slouží úžasné přírodní jezírko. V příjemně teplé vodě s masážními tryskami si klidně můžete dopřát sklenku vína nebo míchaný drink. Samozřejmostí jsou masáže (nezapomenutelný je např. rituál Freya inspirovaný tradicemi severských zemí), vířivé a aroma koupele a další spa procedury, včetně těch privátních „pro dva“. A abych nezapomněla, rozhodně si nenechte ujít některý z voňavých saunových ceremoniálů, které zde denně provozují skuteční mistři svého oboru.

VIDEO: Dovolená v ČR: Kam si udělat výlet v Jižních Čechách?

Víkend v lázních

Slavíte významné výročí, kulaté narozeniny, chcete překvapit partnera nebo si prostě jen udělat radost? Určitě se najde spousta příležitostí, kdy byste se měla umět trochu rozmazlit a dopřát si něco skutečně luxusního. Mariánské Lázně jsou věhlasné pro své přírodní léčebné zdroje, kterými jsou minerální prameny, slatina a rašelina. Kromě toho disponují podhorským, místy až horským klimatem, které má blahodárné účinky na zdraví. Ve městě či v přilehlých lesích si můžete užít procházky na čerstvém vzduchu a poznáte navíc zdejší přírodní či historické krásy, kterých je tu nespočet.

Pokud si chcete dopřát pár dní dokonalé péče a zaslouženého nicnedělání, ubytujte se v jednom ze sedmi hotelů sítě Ensana. V Nových Lázních vás zcela jistě uchvátí historií protkané Římské lázně nebo Královská kabina, která byla speciálně zařízena pro anglického krále Eduarda VII, a nyní je ve své původní kráse k dispozici, v hotelu Hvězda se zase nachází největší bazén ve městě. Vybírat můžete z celé řady pobytových balíčků s nabídkou nejrůznějších léčebných procedur, jako jsou koupele či zábaly, ušitých přesně vám na míru. Kromě toho nesmíme samozřejmě zapomenout na ozdravnou pitnou kúru minerálních pramenů s rozmanitým chemickým složením, které se rovněž využívají ke koupelím nebo inhalacím.

Pohoda pod Sněžkou

Pec pod Sněžkou, známé horské středisko na úpatí naší nejvyšší hory, má co nabídnout nejen v zimě, ale také na jaře a v létě. Turisté místo je vyhledávané samozřejmě zejména kvůli okolní přírodě a horám, po kterých se můžete podle libosti toulat celé dny po perfektně značených stezkách. Najdete tady ale také několik příjemných penzionů a hotýlků s nabídkou wellness a špičkové gastronomie. Jedním z nich je Hotel Krokus, který se nachází téměř v samotném centru obce a nabídne komfortní ubytování v útulně zařízených pokojích, vynikající a poctivou regionální kuchyni (v restauraci Enzian ochutnáte místní speciality) a finskou saunu s originální ochlazovnou – ochladit se po prohřátí můžete přímo v řece Úpě.

Unikátní venkovní sauny v sudech,  pokoje zařízené v horském stylu a tradiční krkonošská jídla ve zdejší restauraci, to vše si můžete zase vychutnat v nedalekém hotelu Hvězda. Pokud byste dostali chuť na pěší výlet, vydejte se třeba do Obřího Dolu, na Portášky, do Janských Lázní, k vodopádům Vavřincova Dolu nebo do přírodní rezervace Úpské rašeliniště.

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Noc na zámku

Prozkoumejte zajímavé a méně známé kouty České republiky. Vyrazte na víkend na zámek The Old Yard Rychvald nedaleko Ostravy, čeká vás tu to pravé osvěžení. Je to místo s jedinečnou atmosférou, kde najdete klid, odpočinek, soukromí a kouzelnou okolní přírodu. Prostě značka ideál pro romantiku ve dvou.

Unikátně zrestaurované šlechtické sídlo má bohatou historii, která sahá až do 16. století a funguje jako hotel. Ubytujete se v pokojích, které jsou zařízeny zrenovovaným starožitným nábytkem, skvělou snídani si vychutnáte v zámecké restauraci, zasloužené chvíle relaxu si užijete v překrásné zámecké zahradě a pro večerní posezení u skleničky můžete využít zámecká sklepení. Personál vám také rád udělá soukromou prohlídku zámku. Pokud budete chtít trochu rozptýlení, vyrazte na výlet. V blízkém okolí najdete spoustu zajímavých míst. Zajeďte se podívat třeba do Ostravy, která už dávno není jen městem havířů. Za návštěvu rozhodně stojí i národní kulturní památka Dolní oblast Vítkovice.

Hýčkání uprostřed hor

Opravdovou romantiku zažijete ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích uprostřed Beskyd. Proč si nedopřát poklidné společné okamžiky plné rozmazlování uprostřed malebné přírody s dřevěnými chaloupkami a stády ovcí, daleko od městského shonu i všedních starostí? Komfortní pokoje s výhledem na okolní kopce, bohatá snídaně, volný celodenní vstup do hotelového spa centra s bazénem, whirlpoolem, finskou saunou, parní lázní či občasnými saunovými rituály, to vše si vychutnáte plnými doušky. Stejně tak i vstup do nedalekého Wellness Hotelu Horal s termálními bazény a saunovým světem se saunovými rituály. Některé pokoje mají dokonce vlastní vířivku a krb pro skutečně romantické večery, na večeři si můžete zajít do zážitkové restaurace Vyhlídka, kde pravidelně nabízejí speciální sezonní menu. Rádi vám tu zapůjčí kola, na hřišti u Hotelu Horal si můžete vyzkoušet dokonce také golf.

Adrenalin v Krkonoších: Koloběžky, Stezka korunami stromů a super rychlý tobogán
Témata: Cestování, Naše tipy, Tipy na výlet, Výlety, Cestujeme, příroda, Za zábavou, Bazén, zámek, Sauna, restaurace, Maximus, Hotel Horal, Úpa, SPA, Janská lázně, Relax, Wellness, Jižní Čech, Ostrava, Velké Karlovice, Obří Důl, Eduard, Česká republika, Pokoj, Bazény na Heureka.cz