Maminka.czReklama

Idol dětí, Ken slaví 60. narozeniny!

Reklama 24.  3.  2021
Módní postavička Kena, která si stejně jako panenka Barbie získala srdce miliónů dětí po celém světě, slaví už 60. narozeniny.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tento švihák s dlouholetou kariérou má několik podob. Začínal jako blonďák, užíval si přízně i coby brunet a v 80. letech zbořil zažité stereotypy tím, že se na scéně objevil jako Afroameričan a Hispánec. Několikrát změnil i svoji figuru. Firma Mattel tak dětem ukazuje, že nezáleží na tom, jakou má kdo pleť, barvu vlasů či postavu. Podporuje tak trend diverzity.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Kenovo celé jméno je Kenneth Sean Carson a na scéně poprvé objevil 11. března 1961 v televizní reklamě, kde coby blondýn v plaveckých šortkách stanul po boku už tehdy populární Barbie (ta je o dva roky a dva dny starší). Za pár let se z Kena stal ještě více sexy muž s vymodelovaným účesem, silnějším obočím a zářivým úsměvem. Rozšířil se také jeho šatník o reprezentativní oblečení do práce, sportovní outfity i módu na trávení volného času. Další šílenství fanoušků a fanynek vypuklo v roce 1973 s modelem Mod Hair Ken, kdy se objevil první Ken s česacími vlasy a nalepovacími vousy, knírkem a kotletami. Děti tak si mohli jeho vzhled přizpůsobit podle svého gusta.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

V 80. letech se pak Ken představil ve dvou zcela nových podobách jako Afroameričan a Hispánec, čímž zahájil boj proti zažitým stereotypům. Čím dál víc se také zajímal o nejžhavější módní trendy. Není tedy divu, že se brzy stal stylovou ikonou a zaujal špičkové návrháře. Byl múzou Jeana Paula Gaultiera a Garetha Pugha, na míru pro něj šili i u Moschino.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Muž mnoha profesí

Jak plynula doba, bylo potřeba respektovat i společenský vývoj. Pomalu se ustupovalo od ukázky dokonalého světa a pozornost se zaměřila na hrdiny běžného života. Tak Ken přišel ke svým mnoha profesím. Známe ho jako plavčíka, doktora, hasiče, pilota či sportovce.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Filmová hvězda

Jako správná celebrita, tak i Ken se objevil na filmovém plátně. Svoji dráhu započal už v roce 1987 ve filmu „Barbie and the Rockers: Out of This World“ jako basista popové kapely. Pak následovala role prince, reportéra, začínajícího mořského biologa či tajného agenta. V roce 2010 dokonce ve filmu Toy Story 3: Příběh hraček ztvárnil sám sebe a fanouškům se představil jako dokonalá módní ikona. Ve snímku vystřídal více než 50 kostýmů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Nesmíme však opomenout ani jeho soukromí. Jak už bylo řečeno, Barbie poprvé poznal v televizní reklamě a byla z toho láska na první pohled. Utvořili pár a idylka trvala až do roku 2004, kdy se rozešli. Pár let zkoušeli žít svůj život podle vlastního scénáře, ale nebylo to ono. V roce 2011 se proto dali zase dohromady.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Ken dnes

Kenova popularita roste i nadále. Přizpůsobil se totiž nové generaci dětí a společenským trendům. Navíc podporuje diverzitu více než kdy dřív, má 3 typy postav (štíhlou, plnoštíhlou, sportovní), devět tónů pleti, deset barev očí, dvacet sedm barev vlasů a dvacet účesů a spoustu povolání. Nejnovějším modelem je pak Ken na invalidním křesle.

Že drží prst na tepu doby, je jasně patrné i z toho, jak často se objevuje v Barbiiných vlozích a že vždycky ochotně přijme novou virální výzvu. Je tak spolehlivým průvodcem nejen Barbie, ale hlavně všech holčiček a kluků, kterým pomáhá objevovat, že právě jim patří celý svět.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Top 5 zajímavostí o Kenovi:

1. Jeho rodným městem je Willows ve Wisconsinu

2. Ken je vysoký 30 cm, o 2,5 cm vyšší než Barbie

3. První Ken se prodal za 3,5 dolaru.

4. Fashionista Ken předvedl v roce 2017 nové účesy, včetně pánského drdolu a copánků, a rozložité i štíhlé typy postavy.

5. Často se objevuje v Barbiiných vlozích a rád přijímá nové virální výzvy

Témata: Reklama, Prezentace klienta