Maminka.czJen pro maminku

Ikonické účesy, které ženy milovaly a kadeřnice nesnášely

LH 10.  1.  2014
Ikonické účesy, které ženy milovaly a kadeřnice nesnášely
Na Rachel, nebo na Backhamku? Když televizní stanice BBC spustila první řadu komediálního seriálu Přátelé, rozjela se vlna šílenství. Spolu s ním totiž vstoupila na plátno i postava Rachel, která v seriálu sice zastávala trochu rozmazlenou, naivní a nesamostatnou servírku, ovšem její účes byl fenomenální.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Na Rachel, prosím“ se v devadesátých letech ozývalo v každém druhém kadeřnictví. Trend sestříhaných, melírovaných a dokulata vyfoukaných vlasů nadlouho umístil na první příčce žebříčku nejoblíbenějších účesů. Sama herečka Jennifer Aniston se nechala slyšet, že populární účes upřímně nesnášela a velmi se jí ulevilo, když si na konci druhé série postupně nechávala vlasy dorůst.

MAMINKY TAKÉ ZAJÍMÁ: Dobře zvolený účes vám dokáže zajistit štíhlejší vzhled

Podobné popularity se těšilo i mikádo bývalé zpěvačky, nyní úspěšné módní návrhářky Victorie Beckham. Určitě si vzpomenete minimálně na jednu kamarádku, která ještě před pár lety honila parádu s vlasy do podkovy sčesanými na pěšinku.

Když zabrousíme trochu dál do „historie“, narazíme na další dobové kousky. Julia Roberts se svou kudrnatou hřívou (s níž se objevila v neméně kultovním filmu Pretty Woman), Amy Winehouse s pořádně natupírovaným drdolem, nebo princezna Diana s krátkým elegantním účesem.

Ne všechny jsou přístupné dennímu nošení a ne všechny jsou kvůli náročnosti na kvalitu vlasového porostu dostupné každé ženě, ale jedno mají společné. Ikonické modely dokážou proslavit jen charismatické ženy se smyslem pro vlastní styl. Slepé následování jejich vzoru se tedy může jevit trochu paradoxně, ale vyváží ho známé rčení a totiž, že napodobování je tou nejupřímější formou obdivu.

Témata: Jen pro maminku, Krása a styl, Princezna Diana, Julia Roberts, Jennifer Aniston, Účes, Amy Winehouse, Kadeř, Zen, Kadeřnice, Kultovní film, Pretty Woman, Módní návrhář, Diana, Denní nošení