Inkluze má svá úskalí! Dceru šikanuje postižená spolužačka

Klara 25. 6. 2015 19:26
Milá paní/maminko, je mi samozřejmě líto vaší dcerky, ale vy zde směšujete 2 nesouvisející věci a to je šikana a inkluze. Snad si nemyslíte, že všechny postižené děti šikanují a z těch normálních žádné?! To že se tyhle věci objevily současně v případě vaší dcery je 1. velká náhoda (nebezpečí šikany je obvykle na straně postiženého nebo jinak odlišného dítěte) a 2.něco to svědčí o vaší dceři a její výchově. Je buď příliš malá/mladá na uvedený kolektiv nebo poněkud odlišně vychovaná než vrstevníci, když se stane lehkou obětí šikany ze strany postiženého dítěte. Ta se jí může přihodit v mnohem horší podobě kdykoli později ze strany normálního dítěte, pubezcenta či dospělého.Lidský kolektiv nejsou jen rozmazlující rodiče a na to byste ji měla připravit svou výchovou především vy. Inkluze s tím nemá co dělat.
KK 8. 7. 2015 16:36
Milá paní, autorka (ať už je maminka nebo je to zajímavý nápad redakce) nikde netvrdí, že všechny postižené děti šikanují. Říká, že se to stalo konkrétně její dceři s konkrétně jednou starší (což je zde myslím důležité) postiženou dívkou. Druhá půle vašeho příspěvku už je úplně na hlavu. Že je dcera autorky mladá na uvedený kolektiv - nezaznamenala jste, že je o několik let mladší než dívka, se kterou měla problémy? Říkáte, že děti, které jsou obětí šikany, jsou jednoduše špatně vychovávané? Opravdu si nedovedete představit, jak by se mohlo stát, že si dvě děvčata spolu zpočátku hrají a později se ta větší a silnější začne k té menší chovat jako k panence a kdykoli se ta snaží vzepřít, je jednoduše slabší a vychovatelky jí říkají, ať si nevymýšlí, že nemá mít předsudky, a odmítají zasáhnout, aby se vyhnuly nařčení z diskriminace, jak z článku jednoznačně vyplývá? To je hrozný nesmysl. Chyba je tu na straně školy, že situaci nezvládla. Inkluze je jednoznačně dobrá věc, ale je potřeba se k ní postavit čelem, získat dostatek informací a nebát se.
Libena 3. 8. 2015 18:16
Zapomnela jsem dat uvozovky. Samozrejme, ze s timto nazorem nesouhlasim. Myslim tim nazor Klary.
Petra 18. 2. 2016 18:09
Dobry den,rada bych vas pozadala o vyplneni dotazniku k tematu. Predem moc dekuji za reakce, vase nazory me zajimaji. http://www.survio.com/survey/d/T6E9Z4A5X9V5F6K5L...
4