Maminka.czGalerie

Jaký opalovací krém vybrat pro sebe i děti? Galerie plná tipů

Simona Procházková 27.  6.  2023
Jak a čím se správně chránit před ostrým letním sluncem a opálit se do bronzova, ale zároveň zdravě a bezpečně? Nabídka opalovacích přípravků pro dospělé i nejmenší je v obchodech obrovská. Jak ale zvolit ten nejlepší, který vám bude po všech stránkách vyhovovat? Bohatou inspiraci najdete ve fotogalerii.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ochrana pokožky před škodlivými UV paprsky je důležitá během celého roku, v létě, kdy je sluneční záření nejintenzivnější, pak obzvláště. Kůže se totiž může na slunci velmi rychle spálit, a jak zdůrazňují dermatologové, naše pokožka má dobrou paměť. Každé spálení si pamatuje a nedostatečná péče v tomto směru se časem projeví, ať už v podobě nevzhledných pigmentových skvrn a znamének, předčasným stárnutím kůže nebo obávanou rakovinou.

VIDEO: Lékařka o mýtech a chybách při opalování. Rakovinu kůže už mají i děti

Při každém pobytu venku na slunci (a to i v případě, že je zrovna zataženo, škodlivé paprsky totiž pronikají i přes mraky) nezapomínejte namazat obličej i tělo vhodným opalovacím přípravkem s kvalitním UV faktorem. Nejspolehlivější ochranu poskytne ten nejvyšší, tedy s označením SPF 50+. Vysoký ochranný faktor nepotřebujete jen na dovolené u moře, lékaři doporučují používat ho i u nás v Čechách, při koupání u rybníka, procházkách s kočárkem nebo práci na zahradě.

Obzvláště pokud jste vy nebo vaši potomci světlé typy, hůře se opalujete a máte větší tendenci ke spálení kůže, věnujte sluneční ochraně velkou pozornost a volte ideálně fotostabilní (neztrácí ochranný faktor ani při delším slunění) a voděodolný přípravek.

Děti a opalování: Jak vybrat správně opalovací krém, jak dlouho je bezpečné být na slunci a co byste ještě měli vědět?

Léto s dětmi

Hledáte inspiraci, co podniknout a kam vyrazit s dětmi  o prázdninách? Kde si užijete sport, zábavu a dobrodružství? Přinášíme spoustu inspirativních nápadů, praktických tipů a rad. Dozvíte se, kde najdete nejkrásnější místa na výlety, rodinné cyklo a pěší turistické stezky, kam se vydat za kulturou, kde objevíte zajímavá místa. Nechybí ani praktické tipy a důležité informace, týkající se dovolené a cestování, které potřebujete vědět.

Témata: Galerie, Dovolená s dětmi, Prázdniny, léto, Maminka cestuje, Léto s dětmi, kůže, Slunce, inspirace, Cestujeme, Kopie, Kosmetika, krém, Tipy redakce, Kosmetické tipy, Léto s tebou, pokožka, Dětská kosmetika, Weleda, Přípravek, Faktor, Půlrok, Jaký, Tip, Čechy, Dětská kosmetika na Heureka.cz