Maminka.czTvoření

Inspirujte se! Návod, jak s dětmi zařídit malou zahrádku přímo v bytě

wall 18.  7.  2020
Taky se vám tolik líbí krásné fotky z různého tvoření s dětmi, které zachycují třeba společné pěstování rostlin a bylinek? Můžete udělat to samé. Berte naši dnešní galerii jako inspiraci.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vybavení na takové to domácí pěstování nejspíše najdete doma, případně je snadno dokoupíte v nejbližším květinářství nebo zahradnictví. Žádný přesný podrobný návod nepotřebujete, stačí jen dodržovat návod na obale semínek, všechno ostatní je na vás. 

Chybu neuděláte, ani když koupíte už vzešlé malé rostlinky nebo bylinky, zkrátíte si tak čekání na to, až něco vyklíčí, které se dětem někdy zdá dlouhé. Případně to můžete zkombinovat − něco zasaďte už větší, něco nechte vyklíčit a pozorujte s dětmi, jak se rostlinka klube na svět. 

Domeček v kufříku zvládnete i vy. Zapojte děti, bude je to bavit

Aranžmá je na vás, snad jen jeden tip − méně bývá více, je lepší držet se nějakého tlumenějšího barevného ladění, kombinovat více podobných odstínů a kontrastní materiály. Co třeba sklenička, která zbyla poslední ze sady a vám je líto ji vyhodit, ale jinak už ji nepoužíváte? 

Témata: Předškolák, Naše tipy, Tvoření, návod, Děti, Rostlinka, Malo, Krásná fotka, Bylinky, Byte, Rostliny, Pěstování, Zahrádka, Zář, Inspirace, Odstín