Maminka.czBydlení

Inspirujte se! Takhle zařídila dětský pokoj majitelka designového obchodu

kog 1.  5.  2020
Inspirace není nikdy dost, a pokud zrovna zařizujete byt nebo dětský pokojíček, hodí se dvojnásob. Můžete s námi nahlédnout, jak bydlí zakladatelka obchodu s designovým nábytkem a doplňky Westwing Delia Lachance, které se nedávno narodilo miminko.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Delia Lachance (dříve Fischer) pracovala několik let jako redaktorka časopisu Elle a Elle Decoration v Německu. „Jako novinářka jsem byla neustále obklopena inspirujícími interiérovými značkami a produkty – většinou jsem však žádné z nich nemohla najít online. Stále mi vrtalo hlavou, proč by to nemohlo fungovat jako s oděvním průmyslem, kde přes internet seženete všechno – od bot až po večerní šaty,” ptala se sama sebe. 
 
 
A tak se v roce 2011 se rozhodla, že založí firmu Westwing, kde najdete vše potřebné pro váš krásný domov. „Klademe důraz na pečlivý výběr produktů  a kvalitní značky. Přidanou hodnotou jsou pak interiérové tipy, triky a inspirace,“ říká Delia, které se nedávno narodila holčička Sky. Rozhodla se, že zákazníkům ukáže svůj domov v kanadském Montrealu a zároveň poradí, jak postupovat při zařizování dětského pokoje.
 
Tohle jsou její tipy:
 
  • Neomezujte se pouze na růžovou nebo modrou
    Dětský pokoj bude krásný v jakýchkoliv neutrálních barvách. A je jedno, zda se vám narodí holčička, či chlapeček. Volte střídmé přírodní barvy nebo i mix všech barev – v dětském pokoji je vše dovoleno, dejte průchod svým vlastním pocitům!
  • Najděte společný jednotící prvek celého dětského pokojíčku
    A záleží opravdu jen na vás. Možností je spoustu: zvířata, vesmír, les, safari, lamy, srdce, květiny...
  • Pro miminko doporučuji kolotoč nad postýlku
    Je roztomilou dekorací, která přináší zároveň radost i dítěti
Pokud právě zařizujete dětský pokoj, rozhodně se inspirujte fotografiemi na internetu, na praktické rady se zeptejte kamarádek maminek, které už ví, co je v dětském pokoji potřeba. „Bavte se a sledujte Pinterest, je tam spoustu skvělých nápadů. Jako DIY projekt můžete vymalovat nebo vytapetovat pokoj – je to jednoduchá aktivita, z výsledku budete mít určitě radost,“ radí Delia, která se sama zamilovala do nástěnné tapety a k ní pak vybírala zbytek. Ale sama přiznává: „Dítě aktuálně stejně výzdoba nezajímá. Důležitá je maminka (směje se).“
 
 
V dětském pokojíčku jejich dcery nechybí dětská postýlka, přebalovací stůl a pohodlné křeslo ke kojení či krmení. „Doporučuji nezapomínat na víceúčelový nábytek. Takovou komodu lze užít jako přebalovací pult i úložiště na oblečení či plenky,“ říká. S manželem se rozhodli, že do dětského pokoje umístí také postel pro dospělého, kde si budou moci v případě potřeby zdřímnout i s miminkem, zatímco druhý bude spát v ložnici. A také kladli důraz na osvětlení: „Použili jsme hodně nepřímé osvětlení. Skvělé jsou také lampy se stmívačem, které lze využít v noci při kojení či přebalování,“ radí. 
 
A ještě jedna rada na konec: Nezačínejte se zařizováním pokojíčku příliš pozdě, bude Vás to jen stresovat, zvláště pokud budete mít hnízdící instinkt!
 
Prohlédněte si fotografie, jak to vypadá u Delii v bytě v Montreale, který se nachází v 17. patře. Na závěr najdete i produktové tipy do dětského pokojíčku.
 

Tohle jsou Delii tipy:

  • Samet a plyšové textilie použijte na křesla a pohovky pro dospělé – jsou měkké, pohodlné, pěkně vypadají a hezky budou ladit s nábytkem pro dítě.
  • Ke kojení doporučuji houpací křeslo nebo nějaké pohodlné polstrované – je důležité, aby se maminka cítila příjemně, v bezpečí a měla místo, kde bude moci s dítkem v klidu posedět.
  • Vedle křesla doporučuji umístit nějaký malý odkládací stolek. Můžete na něj odložit například knihu, časopis či ipad. A také samozřejmě sklenici vody a malé občerstvení. Pokud kojíte déle, je dobré mít všechno po ruce.
  • Pokud máte to štěstí, že má vaše dítko vlastní pokoj, připravte se na to, že v něm strávíte spoustu času. Vyberte si proto barvy, ve kterých se cítíte vy sama příjemně.
  • Pamatujte, že dětský pokoj nemusí být modrý nebo růžový nebo vypadat jako dům pro panenky. Například žlutá a zelená jsou také krásné barvy!
Jak připravit domov tak, aby se tam miminku líbilo?
 
Témata: Galerie, Miminko, Naše tipy, DIY, Bydlení, Výzdoba, květiny, origami, Dětský, Pokojíček, Teddy, Safari, Theo, Internet, Pokoj, TAK, Dětský pokoj, Majitel, Modrý, Montreal, IPad, Dětský pokojíček, Interiér, Německo, Tapety