Co když muž po porodu nestojí o sex? Zjistěte, co je Madonin komplex!

sim 21.  1.  2021
Co se může přihodit některým mužům poté, co zažijí se ženou porod? Podívejte se na video, co říká a před čím varuje porodní asistentka Alžběta Samková.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Může se stát, že když je otec při porodu a vidí ženina intimní místa úplně jinak, než je zvyklý, nemusí být schopný tyto zážitky vstřebat, vidí je pořád před sebou a má potíže opětovně navázat sexuální vztah. Na rozdíl od ženy, která díky hormonům na bolestné porodní procesy zapomíná. Co s tím?

Víte, že se u mužů po porodu může objevit takzvaný Madonin komplex? Co to znamená? „Poté, co muž projde se svojí partnerkou porodním procesem, vidí ji v určitých polohách, při určitém chování, vidí krev na místech, která miluje a nebyl zvyklý, aby vypadala tak, jak vypadají v průběhu porodu, není pak někdy schopný znovu navázat se ženou intimní vztah. Přestane ji brát jako sexuální objekt, vnímá ji jen jako rodičku a matku a není schopen s ní vést sexuální život,“ vysvětluje porodní asistentka Alžběta Samková.

Chcete ambulantní porod? Porodní asistentka vysvětluje, jak na to

„Žena je od přírody vybavena obrovským množstvím hormonů, díky kterým na velkou část porodního procesu zapomene, má ji jako v mlze. I v muži se po porodu, jako partnerovi a otci dítěte, mění hladina hormonů, ale nikdy ne natolik, aby zapomněl na to, co viděl a zažil,“ říká Alžběta Samková.

„Po příchodu dítěte na svět se libido ženy zásadně snižuje, mimo jiné díky hormonům, a při opětovném navazování intimního vztahu je potřeba velké trpělivosti. A právě muži, kteří jsou postiženi Madoniným komplexem, se k ženě nedokáží vrátit jako plnohodnotní partneři, neumí vymazat z hlavy vzpomínky, které je pronásledují. Co v takovém případě dělat? Zajděte společně za psychoterapeutem či psychologem. Mluvte o tom a mluvte i o porodu, o všem, co jste při něm prožili,“ radí Alžběta Samková.

Chcete vědět víc o těhotenství a porodu? Sledujte pořad Dělníci života, který uvádí internetová televize Mall.tv.

Konečně doma! Proč se nebát prvních dnů a nocí s miminkem?
Otec u porodu může být i překážkou, říká porodní asistentka! Napadlo by vás to?
Porodila za deset minut. Bylo to díky józe, říká tahle máma
Témata: Video, Porod, Po porodu, Chování a vztahy, Otec u porodu, Porodní asistentka, Nést, Alžběta Samková, Dělník života, Co když, Intimní život, Asistentka, Vztah, Madonin, Komplex, Hormon, Mad