Maminka.czTestujeme s dětmi

Ionizační technologie pro preciznější čištění zubů? Testovali jsme novinku mezi kartáčky

Simona Formánková 30.  6.  2021
Čištění zubů patří neodmyslitelně ke každodenní rutině snad každého z nás. Pokud máte ale děti, tak určitě víte, že naučit je čistit si zuby správně bývá náročné, a my jako rodiče hledáme všemožné způsoby, jak dětem, ale někdy i sami sobě, tuto cestu usnadnit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V redakci jsme dostali na vyzkoušení kartáčky IONICKISS, které jsou vhodné jak pro dospělé, tak pro děti ve věku od 4–5 let. Záleží na velikosti dětských zoubků a ručičky. 

Kartáčky mají patentovanou japonskou technologii, která zaručuje snazší a efektivnější odstranění zubního plaku. Klinická studie dokonce tvrdí, že během 2 minut vyčistí zuby precizněji a odstraní o 48 % plaku více než klasický manuální kartáček. A to i bez použití pasty.

Jak tedy kartáček používat, abychom dosáhli takovýchto výsledků?

Při čištění je důležité dotýkat se kovového pásku, nejlépe navlhčeným prstem nebo dlaní, aby docházelo k toku iontů. U dětského kartáčku je tento kovový pásek nahrazen kovovým materiálem na zadní straně. Ionizace je zaručena díky baterii, která je součástí kartáčku. Zda je baterie funkční, si ověříte stisknutím tlačítka. U typu ORIGINAL, tedy pro dospělé, červeně a u typy KIDS zeleně. 

Umíte dětem správně čistit zuby? Nezapomínejte na mezizubní kartáček

Maminky oceňovaly hlavně lehkost kartáčku a to, že skvěle padne i do dětské drobné ručičky. Hlavice dětského kartáčku má na sobě navíc malé V na konci štětinek, díky čemu se tak čistí stoličky snadněji. U dětské verze je výhoda také to, že pro precizní vyčištění není potřeba pasta, kterou děti s oblibou polykají. U typu ORIGINAL, tedy pro dospělé, měly maminky výtku, že chvíli bojovaly se správným držením. Naopak vyzdvihovaly příjemný materiál a malé štětinky, díky kterým se důkladně vyčistí nejen zuby, ale i dásně a jazyk. Za výhodu považují u obou typů fakt, že u kartáčků můžete vyměňovat hlavice dle vlastních potřeb a preferencí. 

A jak hodnotily používání kartáčku námi oslovené maminky? 

Maminka Dáša, dcera Violka (8)

"Po vyzkoušení kartáčků IONICKISS už nechci žádný jiný kartáček ani vidět! Kartáček Ionickiss se krásně hodí do ruky, je lehký, vyrobený z příjemných materiálů, štětinky na kartáčku jsou tak jemné a přes to velmi pevné, tak aby důkladně vyčistily nejen zuby, ale i dásně a jazyk! Stačí velmi jemným způsobem zuby vyčistit a ten pocit po vyčištění zubů je velmi příjemný a přirozený!"

Klepněte pro větší obrázek

Maminka Simona (40), syn (8)

"Celý život používám klasický zubní kartáček a nikdy jsem neměla touhu si pořizovat elektrický, je mi to prostě nepříjemné to "vrnění/vibrace" na zubech. Když jsem dostala tu možnost otestovat zubní ionizační kartáček IONICKISS, byla jsem trochu skeptická, ale proč nevyzkoušet, co tahle novinka umí.

Musím říct, že mě kartáček velice příjemně překvapil, zuby jsou po čištění krásně lesklé, hladké a bez zubního plaku. Čištění zubů jsem vyzkoušela i bez zubní pasty, ale přeci jen, použití pasty alespoň v malém množství mi je mnohem příjemnější. Bez zubní pasty je cítit takový ten ionizační "odér" a to mi úplně příjemné není i přes to, že jsem na tento "pach" zvyklá, jelikož používáme na noc ionizátor na čistění vzduchu.

Mě osobně se skvěle s kartáčkem manipuluje, ale v dětské verzi by mohlo být větší místo pro dotyk toho ionizačního místečka, protože například můj syn (8 let) drží kartáček pořád nějak nešťastně a nemá ten správný úchop, aby se prstíkem dotknul onoho místečka, které spouští ionizační vlny. Snažím se ho napomínat a říkám si, že se alespoň díky tomuto kartáčku naučí správně jej držet. Vidím i na dětských zoubkách, že jsou lesklejší, bez plaku a dokonce bych řekla, mají lepší barvu, prostě jsou důkladně vyčištěné, což se s klasickým kartáčkem u syna málokdy stalo a neustále jsem zuby přečišťovala, protože jsem nebyla spokojená. 

V používání ionizačního kartáčku budeme určitě pokračovat a mohu jen doporučit.

Klepněte pro větší obrázek

Maminka Jana, dcera Laura (5)

“Kartáček jsme s dcerkou testovaly krátce, ale intenzivně. Dceru nadchl okamžitě. Vejde se jí akorát do její drobné ručky a samotným kartáčkem si pohodlně dosáhne po celé puse. Dcera už prý nechce používat jiný. Já chvilku bojovala se správným držením, ale po několika dnech už mi to šlo samo. Díky ionizaci není nutné používat pastu, což jsme ocenily hlavně večer, protože před spaním si vždy vymačkáváme pomeranč a ten není v kombinaci s pastou tím pravým ořechovým.  Za nás je to kartáček, který by neměl v domácnosti chybět. Je praktický a i po krátké době používání na sobě pociťuji lepší pocit v ústech.”

Klepněte pro větší obrázek

Maminka Lucka (41), dcera Ema (8)

"Ionizační kartáček nás mile překvapil! Známe klasické kartáčky, kartáčky elektrické, ale o ionizačních kartáčcích jsme s Emou ještě neslyšely! Kartáček Ionickiss totiž generuje záporné ionty a usměrňuje jejich tok mezi kartáčkem, tělem a zubem  tak to teda zní, co?!

V první chvíli jsem si myslela, že půjde o kartáček podobný tomu elektrickému. Ten, který jen pustíme a on už pracuje za nás. Ale opak je pravdou. Kartáček se používá úplně stejně jako ten klasický. Oproti tomu klasickému však zuby vyčistí i bez pasty, což ocení zejména Ema, která pasty nemá moc ráda. Hlídat si jen musíte uchopení kartáčku vlhkým prstem či dlaní v oblasti vodivého pásku na zadní straně kartáčku. A naše pocity po vyčištění?"

Ema: “Mám je hladký a lesklý a mám pocit, že je mám snad i bělejší.” 

"Efekt hladkých a lesklých zubů mohu s radostí potvrdit. Pocit čistoty  přetrvává a stává se pro nás až návykový!"

Klepněte pro větší obrázek

Maminka Lucka, syn Max (8)

"Když se k nám dostala informace o možnosti testovat IONICKISS, neváhala jsem. Byla jsem velmi zvědavá, v čem jsou tyto kartáčky tak speciální. Už od prvního použití jsem cítila změnu oproti běžnému i elektrickému kartáčku. Zuby byly po použití velmi hladké, a to i po dalším jídle či pití. Jemné štětinky nám se synem vyhovují, nedráždí dásně a to je v jeho případě, kdy se mu chrup mění, je velmi zásadní. Takže doporučuji 100% všem vyzkoušet!"

Klepněte pro větší obrázek

Maminka Markéta, syn Max (6)

"Maxík byl zprvu zklamaný, protože jsme čekali elektrický kartáček, který vibruje. Na to se těšil. Ale já jsem brzy objevila jeho kouzlo. Napřed se sluší říct, že jsem poctivý uživatel Curaproxu. Mám citlivé dásně, takže první kontakt byl dost bolestivý. Ale po zaučení jsem poznala, že není třeba tak tlačit. Zuby jsou vyleštěné a hladké celý den. To Curaprox nedá. Uměl to jen diamond clean od Phillips, ale cenovka skoro 6 tis není prostě pro každého. Navíc když vezmu to, že stejný efekt to má i na 6 letého syna, jsem nadšená. Za dobré peníze, kvalitní kartáček a navíc i pro děti. Už i syn navštěvuje dentální hygienistku. Minule mu musela odstraňovat plak ze zadní strany  dolních zubů. Těším se, co řekne teď! Jistě, už nebudu muset připlácet za ozonové čištění."

Klepněte pro větší obrázek
 

Maminka Tereza (41), syn Radwan (6)

"Děkuji za možnost vyzkoušení zubních kartáčků IONICKISS. Tuto značku a technologii jsem do této doby neznala. Se synem od mala bojujeme se zubní pastou. Bohužel ani teď, skoro v 7 letech, ji v puse nesnese. Proto moc oceňuji fakt, že při čištění s kartáčkem IONICKISS není zubní pasta důležitá. 

Druhý kartáček byl určen mně, jako mamince:-) Mám hodně citlivé dásně a během dne se mi tvoří na zubech častěji plak. Doma máme sonický kartáček, ale i přes nejjemnější hlavice jsem ho musela přestat používat. Proto je pro mě IONICKISS opravdu dobrým řešením, můžu zuby vyčistit jemně i bez použití vysokého tlaku, a přesto jsou zuby na dotek hladší a efekt čistých zubů mi vydrží déle, než při standardním čištění normálními kartáčky."

Klepněte pro větší obrázek

Maminka Veronika, manžel Jarda a syn Honzík (7)

"Do testování jsem zapojila celou rodinu, mého manžela a sedmiletého syna. Oba moji kluci byli zprvu zklamáni, jelikož čekali, že jim dávám do rukou vibrující kartáčky, ale když jsem jim vše ukázala a vysvětlila, tak se s chutí zapojili. Už dlouhodobě užíváme kartáčky Curaprox, takže při prvním použití jsme automaticky na kartáčky tlačili. U dalšího používání už jsme přišli na to, že to není potřeba, že stačí opravdu lehký pohyb. Všichni jsme se shodli, že jsou naše zuby hladší a lesklejší! Zkoušeli jsme i bez pasty a opravdu zuby jsou krásně čisté. Já přeci jen si drobet té pasty vždy dám, mám ráda tu její chuť :) Každopádně jsme moc spokojení a zůstáváme u této značky. Opravdu doporučuji, vyzkoušejte!" 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Témata: Testujeme s dětmi, Pasta, Dáša, Technolog, Jana, Technologie, Čištění zubů, Jarda, ORIGINAL, Zub, Vyčištění, Plak, Čištění, KIDS, Kartáček, Violka, Maminka Simona, Honz, Mez, Maminka, Phillips, Dáseň

Video