Maminka.czKam s dětmi

Issová, Basiková, Kohák, Čtvrtníček v bazaru aneb Rozmarné Vánoce po osmé

redakce 29.  11.  2012
O víkendu 8. – 9. prosince se v Café Rozmar na pražském Rašínově nábřeží uskuteční již osmý ročník dobročinného bazaru Rozmarné Vánoce. Akci, kterou kromě charitativního podtextu charakterizuje i pravidelná podpora VIP osobností, letos vedle tradiční tváře Marthy Issové bazar podpoří také Petr Čtvrtníček, Jakub Kohák, Bára Basiková, Ewa Farna či kapela Tatabojs.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Bazar je naše nejoblíbenější benefiční akce. Provází nás od samého začátku naší činnosti a s tím, jak si získává nové příznivce, rok od roku stoupá i jeho úroveň. Každoročně se zapojují noví lidé i firmy, kteří nám věnují věci k prodeji, takže návštěvníkům rozhodně máme co nabídnout,“ představuje Rozmarné Vánoce Simona Bagarová z obecně prospěšné společnosti Rozmarýna – sociální firmy orientované na zaměstnávání mladých lidí po opuštění dětského domova.

Letošní sbírka věcí k prodeji proběhne v pátek 7. prosince od 8.00 do 22.00 hodin přímo v Café Rozmar. „Zapojit se může kdokoli, komu je idea dobročinného vánočního tržiště sympatická. Vítáme cokoli, co už doma nepotřebujete, ale co může někomu jinému udělat radost. Nejoblíbenější jsou různé retro věci, knihy, šperky, svatební dary, suvenýry i věci do domácnosti. V minulosti byly k dostání např. lahve vína s podpisy Pierra Richarda, šaty od Lucie Bílé, lístky na představení do Dejvického divadla a samozřejmě i spousta věcí darovaných patronkou Rozmarýny, Marthou Issovou, která navíc na bazaru každý rok prodává,“ vzpomíná Simona Bagarová a dodává „letos nás věnováním věcí k prodeji podpořilo opravdu hodně známých osobností, Petrem Čtvrtníčkem počínaje, Bárou Batikovou konče, takže letos to bude určitě hodně zajímavé.“

Novinkou letošního ročníku bude nabídka originálního vánočního papíru a dárkových jmenovek. „Z bazaru Rozmarné Vánoce se tak pomalu stává akce, kde seženete nejen vánoční dárky, ale i vánoční papír a stužky k jejich zabalení,“ usmívá se Simona Bagarová. Veškerý výtěžek z prodeje bazarového zboží i balicího papíru bude následně použit na podporu aktivit Rozmarýny, konkrétně projektu Café Rozmar.

Podrobné informace o akci i o tom, co vlastně lze do vánočního bazaru věnovat, jsou uvedeny na stránkách www.cafe-rozmar.cz

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Vánoce, Čtvrt, Rozmar, ISS, Bazar, Tržiště, Van