Maminka.czPorod

Ivana Jirešová: „Střídavá péče Sofince vůbec neprospívá“

Adéla Vedralová 6.  2.  2012
Se sympatickou pětatřicetiletou herečkou Ivanou Jirešovou jsme se potkali na akci na podporu prodeje kalendáře, pro který také zapózovala zcela bez make-upu, občanského sdružení APPN v Nákupní galerii Myslbek. Výtěžek poputuje ve prospěch neslyšících, kteří se chtějí zapojit do běžného života. Ivana nám také prozradila hodně ze svých radostí i starostí mateřství. Sedmiletou dcerku Sofii vychovává ve střídavé péči se svým bývalým přítelem a situace rozhodně není ideální…

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Proč jste se rozhodla připojit právě k tomuto projektu?

Oslovili mě z APPN a byla jsem hned pro. Myslím si, že se musí pomáhat, pokud je to trochu možné. Bez toho by šel svět špatným směrem. Snad někdy budu mít příležitost být také patronkou nějakého bohulibého projektu.

A jaký byste si konkrétně představovala?

Už vlastně občas spolupracuji s projektem Andromeda, který pomáhá dětem z Klokánku a dětských domovů. Starají se o to, aby dětem aspoň trochu vylepšili jejich psychický a duševní vývoj. Připravují je na samostatný život, aby se o sebe uměly bez problémů postarat a zařadily se do společnosti. Tohle téma je mi dost blízké.

V kalendáři pózujete úplně bez make-upu. Je to pro vás příjemná změna?

Nemám moc ráda líčení, takže ano. V divadle a na natáčení se stále musím líčit a necítím se v tom úplně dobře. Běžně chodím nenamalovaná, což se občas nelíbí mému manželovi (smích). Ale já si přesto ve svém "nahém" looku libuji, i když poslední dobou se občas vylepším na nějakou akci.

Jste krásně štíhlá, jak se vám podařilo získat zpět svou postavu po porodu?

Přibrala jsem tenkrát jen málo, asi 14 kilo, takže ve finále jsem měla jen asi tři navíc. Ale tělo dostalo stejně zabrat. Dala jsem se dohromady hlavně díky józe, kterou cvičím a také jsem se snažila už v porodnici zpevňovat svaly pánevního dna. Šlo to hlavně, když jsem malou nosila po pokoji, aby si odříhla. Povolené břicho se mi tak dobře zatáhlo. Opravdu to funguje!

Jaké období s dítětem je podle vás nejkrásnější?

Všechna období mají něco do sebe, ale musím přiznat, že mám strašně ráda miminka. Jsem taková typická starostlivá kvočna. A nespornou výhodou u tak malých dětí je, že si s nimi maminka může jít také zdřímnout. To bylo opravdu fajn období.

A chtěla byste ještě jedno miminko?

To víte, že bych ho chtěla. Ale nevím, jestli mi bude ještě dopřáno. Jsem typ ženy, která by mohla mít opravdu hodně dětí, klidně i tři nebo čtyři.

Pokračování >>>

Témata: Těhotenství, Střídavá péče, Děti, Porod, Slavní rodiče, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Ivana Jirešová, Ivan, Ivana, Příjemná změna, Péče, Samostatný život, Povolené břicho, Pec