Maminka.cz22. týden těhotenství

Ivana: V záři reflektorů

Monika Kosová 12.  3.  2010
Ivana: V záři reflektorů
Ivana má za sebou své první natáčení. Ti z vás, kteří zhlédli její výstup v pořadu Sama doma, mi jistě dají za pravdu, že to zvládla na jedničku. Jaké měla pocity před kamerou?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ivana má za sebou své první natáčení. Ti z vás, kteří zhlédli její výstup v pořadu Sama doma, mi jistě dají za pravdu, že to zvládla na jedničku. Jaké měla pocity před kamerou?

Ivanin den D začal ráno v osm hodin, kdy se vydala do brněnského studia České televize. Na svou televizní premiéru se velmi těšila. A jak vše probíhalo? „Před natáčením jsem měla ještě chvíli času, a tak jsem si pochutnala v cukrárně na croissantu. V 11.00 hodin jsem se vydala do studia, kde byly přípravy na páteční natáčení v plném proudu. Hned se mě ujala asistentka režiséra a poskytla mi první organizační informace. Během krátké chvíle mi představili režiséra pořadu, který se mnou prošel, jakým způsobem bude probíhat natáčení, tedy kudy mám projít do studia, abych se nedostala do záběru, kde budu sedět a podobně.“ Poté se Ivana odevzdala do rukou maskérky. Nakonec jí připevnili mikrofon, to už zbývalo do začátku natáčení jen pár minut. „Trochu mě tlačil za ušima, ale dalo se to vydržet. Po celou dobu příprav jsem se cítila velmi příjemně. Potěšila mě pohodová atmosféra a milí lidé, kteří pořad připravují. Díky nim jsem nervozitu pocítila jen těsně před začátkem vysílání.

Jakmile jsem uslyšela hlas moderátorky, vše ze mě spadlo a natáčení jsem si užívala. Kamery jsem vůbec nevnímala.“ Ivana se v útulném studiu, které designéři sladili do oranžova, chovala s přehledem profesionálky, mluvila plynule, bez zaváhání a s úsměvem. Ivana to potvrzuje: „Celý rozhovor na mě působil jako konverzace s kamarádkami nad šálkem čaje.“ Po jejím boku seděla doc. PhDr. Marcela Bendová, Ph. D., přednostka Ústavu psychologie a psychosomatiky LF MU a vedoucí oddělení klinické psychologie FP Brno, která hovořila především o psychickém stavu ženy po zamlklém potratu.

Reakce okolí

Ivaninu televizní premiéru samozřejmě sledovali její nejbližší. „O tom, že budu v pořadu Sama doma, věděla jen rodina a přátelé, kteří mi drželi palce. O to víc mě překvapilo, když mi hned po skončení rozhovoru přišla SMS od bývalé kolegyně, která je na mateřské dovolené. V následujících dnech mě kontaktovalo několik dalších lidí s pozitivní reakcí na mou premiéru. Moc mě to potěšilo.“ Ivana si ten den užívala jako celebrita, každý její krok ve studiu Sama doma totiž dokumentoval i fotograf. „Bavilo mě to, ale těšila jsem se, až budu doma. Můj první natáčecí den byl sice úžasný, ale naprosto vyčerpávající.“

Jak Ivaně ros te bříško?

„Mám za sebou další 4 týdny (jsem ve 22. tt), které opět přinesly mnoho nového. Junior už pěkně povyrostl, váží 380 gramů. Od konce 18. tt cítím, jak se v bříšku hýbe. První Juniorův pohyb jsem ucítila po obědě, nejprve jsem si myslela, že mi jen pracují střeva, ale během chviličky jsem si uvědomila, že je to ono. Na začátku 21. tt jsme společně s manželem absolvovali druhý ultrazvukový těhotenský screening. Pan doktor nám podrobně ukázal každou část Juniorova těla, s výjimkou pohlaví, protože se chceme nechat překvapit. Radost z dobrého výsledku na ultrazvuku mi kazil jen fakt, že posledních pár dní mě bolel podbřišek. První dny jsem měla strach o miminko, ale manžel mi,naordinoval‘ pozitivní přístup. A tak si teď doma užívám Juniorových pohybů, které díky klidu cítím častěji, a to mi dává sílu do dalších dnů.“


Sama doma

Živě vysílaný kontaktní publicistický pořad se sloganem Být doma neznamená hloupnout poskytuje především ženskému publiku zajímavý a inspirativní program, zábavu i informace - a to vše živě s možností okamžité reakce diváků. Program se skládá z celé řady rubrik a doplňují jej hosté z řad lékařů, nejrůznějších odborníků, ale i známých a zajímavých osobností. Ženy se samozřejmě dozvědí novinky z oblasti odívání, kosmetiky, úpravy vlasů a podobně.

Chcete-li vědět, jak Ivana prožívá své pokračující těhotenství, nenechte si ujít další díl Sama doma 11. 3. na ČT1.

Témata: Časopis Maminka, Odívání, Celý rozhovor, Ivana, Září, Zář, Reflektor, Ivan