Maminka.czGalerie

GALERIE: "Co budou snídat, si děti vybírat nemůžou. A musí umět poděkovat," říká Ivanka Trump. Je přísnou mámou?

Simona Procházková 21.  2.  2023
„Být matkou je ta nejúžasnější, zároveň ale nejdivočejší a nejnáročnější životní zkušenost,“ říká trojnásobná máma Ivanka Trump (41), dcera bývalého amerického prezidenta a slavné české lyžařky a modelky. Jak se jí daří zvládat všechny podnikatelské a politické aktivity a zároveň pečovat o početnou rodinu? Podívejte se do fotogalerie na to, jak žije, co ji baví a proč je na své ratolesti mnohdy velmi přísná.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dcera bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa a slavné české modelky a lyžařky Ivany Trump Zelníčkové vychovává s manželem Jaredem Kushnerem tři děti: jedenáctiletou Arabellu, devítiletého Josepha Fredericka a téměř sedmiletého Theodora Jamese. Přestože patří vnoučata Donalda Trumpa do jedné z nejbohatších rodin ve Spojených státech, nejsou to žádné rozmazlované pokojové květinky, spíše naopak.

VIDEO: Osmany Laffita o setkání s Ivankou Trumpovou: O všem mě informovali! 

Musí dodržovat přísná pravidla, dokonale ovládat zásady společenského chování a účastnit se mnoha oficiálních akcí a pracovních schůzek svých rodičů. Všichni tři docházejí na hodiny zpěvu a hry na klavír, dcera má několikrát týdně lekce baletu a všichni se učí mandarínštinu. Maminka Ivanka dbá i na to, aby se děti pravidelně věnovaly sportu. Sama je vášnivou sportovkyní, jezdí na kole, lyžuje, běhá a navštěvuje lekce v oblíbeném fitness klubu.

Nenechám děti, aby si dělaly, co chtějí!

„Přiznávám, že ačkoli by mnohdy bylo z krátkodobého hlediska jednodušší nechat děti, ať si dělají, co chtějí, protože je pak chvíli klid a ticho, soustředím se raději na to, co je pro ně nejlepší z dlouhodobého hlediska. Takže raději jdu vstříc problému, neváhám s dítětem řešit aktuální problém, napomenout ho, diskutovat s ním, prožívám vypjaté a nepříjemné okamžiky, než abych dělala, že se nic nestalo, přehlížela prohřešky a posadila ho před televizi, jen abych měla klid."

Každodenní život pětičlenné rodiny probíhá podle předem připraveného itineráře, jinak to s pracovním nasazením vytížené maminky ani nejde. Ivanka totiž stojí ve vedení společnosti jejich otce Trump Organization, k tomu ještě stíhá řídit několik svých firem zabývajících se tvorbou a prodejem vlastní značky bot a šperků, angažuje se rovněž v projektech pro podporu sociálně znevýhodněných žen.

„Někdy jsem hodně unavená. Naštěstí mám obrovskou podporu a pomoc ve svém muži, který je neuvěřitelně šikovný a jako táta doslova dokonalý. Rodina je pro něj na prvním místě. I když přes týden oba tvrdě pracujeme, víkendy striktně patří jen dětem a rodinnému životu. Chceme být co nejvíc spolu,“ říká Ivanka. Často prý vyjíždějí pryč z města na rodinné venkovské sídlo, kde společně zahradničí, jezdí na kole, plavou, vaří a grilují, zkrátka dělají vše, co je baví. „S dětmi jsme například moc pyšní na vlastnoručně vypěstovaná rajčata. Hodně jim také čtu, to mi připadá důležité a milují to,“ prozradila.

GALERIE: Těhotenství jim sluší. Které české i zahraniční slavné krásky se chystají k porodu?

Jídlo hodně řeším. Často vaříme všichni společně

Jako každá správná máma dbá na to, jak se její ratolesti stravují. A je v tom poměrně přísná. „Abych předcházela dohadování a zdržování při každodenní ranní rutině, mají děti k snídani na výběr jen ze dvou variant: řecký jogurt s ovocem, nebo ovesná kaše s ovocem, skořicí, mandlemi, ořechy nebo semínky. Jogurt nebo kaši si mohou samy dozdobit podle chuti a fantazie,“ popisuje neoblomná maminka.

 

Ivanka Trump přirovnává výchovu dětí k řízení svých zaměstnanců ve firmě. „Nemůžete učit své děti, aby respektovaly ostatní a měly dobré společenské způsoby, pokud sami nejdete příkladem a zapomínáte pozdravit, poprosit a poděkovat.“

 

„Vaření je něco, co mě i manžela velmi baví. Mojí specialitou jsou polévky, ryby na různé způsoby a saláty, kvůli dceři jsem se začala zdokonalovat také v pečení koláčů a dortů, protože Arabella zbožňuje sladké dezerty. Už mi v kuchyni sama hodně pomáhá. Pečení s dětmi je zábava,“ říká Ivanka.

Spousta lidí se údajně zajímá o to, kolik chův a pomocnic v domácnosti Ivanka využívá. „Moje báječná tchyně bydlí jen dva bloky od nás a ráda vypomůže. A moje švagrová Vanessa, ta je jako dobře seřízený stroj. Má pět dětí a je pro mě něco jako Wonder Woman. Nemám absolutně ponětí, jak to dělá, ale dokáže se o všechny doma s láskou a péčí postarat a vlastně to dělá jen tak mimochodem, bez zvláštního úsilí a stresu,  jde jí to tak lehce… A když je potřeba a požádám ji, přibere do své velké domácí smečky i naše ratolesti, ani si toho nevšimne,“ pěje s úsměvem a úctou chválu na ženy ve své rodině.

Témata: Slavní rodiče, Galerie, Slavné maminky, Rodina, Rodičovství, Instagram, Dcera, Fotografie, slavné děti, USA, modelka, Donald Trump, lyžařka, Wonder Woman, Americký prezident, Donald, Ratolest, Máma, Arabella, Arabel, Ivana Trumpová, Wonder, Gal, Děti, Vanessa