Maminka.czSlavní rodiče

Iveta Vítová: „Uplatňuji metodu cukru a biče, která podle mě funguje“

Michaela Čentešová 18.  5.  2017
Ivetu Vítovou určitě znáte jako modelku, Českou Miss 2009 a moderátorku Odpoledních Televizních novin. Je ale především maminkou tříleté Anetky a nás zajímalo, jak si to užívá!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jedete s Anetkou poprvé k moři?

Ne ne, jede s námi už potřetí. Poprvé byla, když jí bylo asi tři čtvrtě roku. Měla jsem tehdy pocit, že když každý rok jezdíme k moři, tak musíme i teď s malým miminkem. Že by Anetka byla o něco ochuzená, kdybychom nikam nejeli…

Ale bylo to po pravdě zbytečné. S tím malým dítětem je stejně člověk ve stínu, moře si moc neužije, navíc se pořád bojíte, aby se nespálila, aby jí nebylo špatně, moc horko a podobně. Dítěti je jedno, jestli má bazének na české zahradě, nebo jede k moři. Myslím, že teprve letos si to opravdu užije.

Iveta Vítová: Kariéra se o vás ve stáří nepostará

Neplánovali jste si třeba dovolenou jen ve dvou?

Loni jsem si říkala, že bych chtěla jet na dovolenou bez dcery, kdežto letos si to vůbec nedokážu představit a přijde mi to jako absurdní nápad. To si spíš umím představit dovolenou bez manžela, než bych nechala doma Anetku.

Co na to manžel, že se letos nekoná romantika?

No, když se zeptal, co uděláme s Anetkou, tak jsem se smála, že ji asi dáme do zavazadlového prostoru. Vůbec mě nenapadlo, že se na to zeptá. Ale po pravdě, jemu to může být vlastně jedno, protože většina péče je stejně na mně.

Témata: Slavní rodiče, Časopis Maminka, Cukr, Bazének, Spokojený vztah, Chodník, Zavazadlo, Něha, Tmavá barva, Zdravotní důvod, Státní školka, Mateřská láska, Sedlo, Hřiště, Hračkářství, Hollywood, Dýchánek, Honorář, Zpravodajství, Pyžamo, Český trh, Dětský koutek, Zpravodaj, Okno, Stáří