Maminka.czHoroskopy

Jací jste rodiče podle zvěrokruhu? Rodičovský styl na základě znamení

aši 1.  5.  2023
Způsob, jak vychováváte své děti, závisí mimo jiné i na vašem datu narození. Naučte se podle hvězd maximalizovat svoje silné stránky a minimalizovat ty slabé. Možná se budete divit, co všechno o vašem výchovném stylu prozradí sluneční znamení.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Beran (21. března – 19. dubna)

Jací jste: Přísní, zuřivě ochranitelští, energičtí a vášniví

Beran jako rodič má schopnost nebát se ve výchově ničeho. Instinktivně je Beran od přírody soutěživý, což se projevuje ve výchově v pozitivním i negativním smyslu. Maminky a tatínkové Berani budou bojovat zuby nehty, aby pro své děti udělali to nejlepší. Jen se ale ujistěte, že hrajete fér a nechte je, aby i ony dělaly své vlastní chyby.

Doma budete pravděpodobně někdy za „zlého policajta“, ale každá domácnost někoho takového potřebuje. Udržujte svůj temperament na uzdě tím, že si uděláte čas pro sebe a své koníčky, protože koneckonců jste to pořád vy, i když máte dítě.

VIDEO: Prvomájová magie s Helen Stanku

Býk (20. dubna – 20. května)

Jací jste: Trpěliví, pečující, nadšení, tvrdohlaví

Býci, vy jste přirození mazlíčci, kteří se budou snažit být se svými dětmi v co nejužším kontaktu. Místo kočárku je raději ponesete v šátku, protože to znamená daleko víc fyzického kontaktu. Dáte svým ratolestem spoustu pozitivity a dokážete být trpěliví, i když budou zlobit. Vždy budete mít tendenci dívat se na vše z lepší stránky.

Jako Býci jste trochu tvrdohlavější, což samozřejmě pronikne i do vaší výchovy. Berte to ale jako dobrou věc. Děti potřebují hranice. Rozhodněte se, jaké jsou ty vaše, a držte se jich v důležitých oblastech. Je v pořádku být někdy pevný.

Blíženci (21. května–20. června)

Jací jste: Přátelští, zábavní, rychlí, flexibilní

Pokud vás někdy někdo škádlil, že jako Blíženci máte „rozdvojenou“ osobnost, vězte, že tahle vlastnost čekala právě na okamžik, kdy jste se stali rodiči. Být rodičem totiž znamená umět rychle přemýšlet a často dělat více věcí najednou. Blíženci jsou skvělí rodiče, protože dávají své ratolesti na první místo, a to ve všech směrech. Ať už to znamená spolujízdy do tří různých škol po celém městě nebo uspořádání oslavy pro děti z celé třídy.

Jako Blíženci jste také nejlepšími kamarády svých dětí, takže musíte být opatrní, abyste udrželi hranice potřebné nejen k zachování respektu, který požadujete, ale také k jejich bezpečí. Vaši potomci budou mít vždy pocit, že jejich hlas je stejně důležitý, jako váš. A to je skvělá věc.

Rak (21. června – 22. července)

Jací jste: Praktičtí, ultra milující, starostliví

Raci jako rodiče mají skvělé plánovací schopnosti, což se úžasně uplatní při plánování nejen rodinných dovolených či společných večeří. V tom jste doslova odborník na slovo vzatý. Vaše děti budou pociťovat vaši lásku a oddanost každým okamžikem. Jste neuvěřitelně šikovní a překypujete nejpozitivnějším přívalem náklonnosti, který do svých dětí vléváte.

Jen pozor, abyste to nepřehnali. Děti potřebují jak lásku, tak prostor, zvláště když vyrostou a budou se vzdalovat od rodinného hnízda. Úplně nejlepší způsob, jak je udržet nablízku, je dát jim prostor k dýchání, když o to požádají. Určitě najdete způsob, jak udržet lásku i v teenagerském věku.

Výchova není jen o příkazech a zákazech! Co je opravdu důležité?

Lev (23. července – 22. srpna)

Jací jste: Energičtí, loajální, ochranitelští, "instagram rodič"

Lví mámy (ale také tátové) jsou známé jako dokonalé a charismatické „oslňovačky“, které si udržují dobrý vzhled a za všech okolností předvádějí dokonalou show. Když odcházíte z domu, vaše potomstvo bude perfektně oblečeno i vybaveno kamkoli, a to tak, abyste na ně mohla být hrdá.

Vaše obrovská a nevyčerpatelná energie platí i pro rodičovství. Vždy tu jste pro své děti. A nebojte se, že si toho nevšimnou. Jste připravená kdykoli zasáhnout, když je třeba, a jako správná lvice budete svá lvíčata chránit i tělem. A jako milovnice jeviště budete od prvních dnů dokumentovat každý okamžik i na Instagramu. Nepřehánějte to ale, každý potřebuje trošku soukromí.

Panna (23. srpna – 22. září)

Jací jste: Aktivní, organizovaní, nároční, pečliví

Vaše vysoké standardy, které jsou typické pro Panny, a oceňování detailů v životě, se bohatě zúročí ve světě rodičovství. Maminky Panny jsou perfekcionistky mající jasnou představu, jak mají jejich domovy vypadat (samozřejmě naprosto čistě a uklizeně) a také jak se budou chovat ke svým potomkům. Budete ráda připravovat zdravá jídla a učit své nejmenší, jak správně pečovat o svá těla i hračky.

Jako rodič v Panně budete pravděpodobně velmi aktivní při pořádání různých akcí ve školce nebo škole. Doma pak budete mít určitě všechno záviděníhodně organizované a nikdy nezapomenete své dítě vyzvednout ze školky nebo družiny. S touhou po dokonalosti to ale nepřehánějte, abyste vy nebo děti necítili tlak, který by mohl způsobit vyhoření. Všichni potřebují vypnout, i mámy.

Váhy (23. září – 22. října)

Jací jste: Pohodáři, kreativní, umělecky založení

Váš rodičovský styl bude zřejmě stejně uvolněný a klidný, jako váš přístup k jiným aspektům vašeho života. Budete se i doma snažit vytvořit harmonii a co nejvíc se přiblížit ke svým dětem, abyste jim mohli naslouchat i v těžkých chvílích. Protože jste kreativní, určitě budete prahnout po tom, aby byl váš domov co nejkrásnější. Budete pro své děti inspirací, když jim budete zprostředkovávat krásu v podobě umění.

Jako Váha nemáte ráda konflikty a snažíte se vždy vše řešit domluvou. Váš mírumilovný přístup však může vést k tomu, že budete laxní i k věcem, které byste měli řešit důrazněji. Ve výchově je ale potřeba najít rovnováhu, což znamená, že nějaká pravidla doma nastolit musíte. Jinak to nejde.

Štír (23. října – 21. listopadu)

Jací jste: Velkorysí, pečující, mikro manažeři, milující vůdci

Štíři podobně jako Váhy rádi usilují o krásný domov. Důležitá je pro ně čistota a pěkná výzdoba a vždy se snaží dopřát rodině to nejlepší, co jim rozpočet dovolí. Jste velkorysí a svobodně projevujete svou náklonnost. Nikdy netlačíte na pilu, ale v rodině patříte k těm, kteří dodržují disciplínu.

Vést domácnost co nejsprávněji považujete za povinnost, stejně tak rozhodovat o rodinných pravidlech. Vše ale vychází z lásky k dětem a toužíte především po tom, aby všichni uspěli. Jakmile ale někdo překročí vaše hranice, musíte se snažit držet emoce na uzdě a trochu snížit svoje měřítka. Malé děti jsou děti a žádný den s nimi nebude stejný, natož dokonalý.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Jací jste: Zábavní, svobodomyslní, milující, klidní

Máte zvídavého a dobrodružného ducha, kterého můžete skvěle uplatnit právě v rodičovství. Od přírody jste průzkumníci, takže budete ještě před oslavou prvních narozenin zřejmě zkoumat všechno možné, co byste mohli s dětmi zažít. Vaše ratolesti čekají výlety, zábavné akce a cestování už s kočárkem.

Budete tím nejzábavnějším rodičem, který se snaží, aby měly děti ze života hlavně radost. Vaše „cool“ povaha bude oporou už od batolete až do doby dospívání. Málokdy se rozzlobíte, projevujete bezpodmínečnou lásku a vášně svých potomků vítáte s úsměvem. Jen malé připomenutí. Nezapomínejte si najít trochu času na vlastní dobrodružství a připomeňte si, kým jste byli dřív.

Zoufalé matky dělají zoufalé věci. Co říkáte na tyto nekorektní výchovné triky?

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Jací jste: Přísní, disciplinovaní, pevní, respektovaní

Jako Kozorozi jste workoholici, kteří nesnášejí lenost a flákače. To se projevuje i v rodičovském stylu. Nelítostně dodržujete předpisy a váš domov budete řídit jako loď, která se nesmí potopit. Vaše děti budete odmalička učit, že pravidla jsou pravidla, která se dodržují. Za to vás ale budou děti respektovat. Někdy to sice vypadá, že z vašich úst vychází neustále slovo „ne“, proto musíte myslet i na to, že život není jen přísnost.

Jste také srdce rodiny, které drží pevně každého člena na uzdě. Své děti budete podporovat ve všech jejich snahách i snech. I v nejtěžších chvílích dbáte na to, aby jídlo bylo na stole a budete milovat své děti s takovou intenzitou, o které jste netušili, že ji máte. Pozor jen, abyste za ně všechno nedělali. 

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Jací jste: Bohémští, upovídaní, originální

Máte tak trochu hippie povahu, která se projeví i v rodičovství. Váš domov může být proto trochu netradiční, ale právě tím bude výjimečný. Může to být cokoli, od hromady ručně vyrobené keramiky na parapetech až po experimenty v kuchyni či praktikování domácí výuky. Vždy se budete snažit, aby byl váš domov svobodomyslný a děti v něm budou milovat každou minutu.

Jste společenští a snadno se spřátelíte, takže není divu, když vás potkáme při organizování rodičovských skupin či jiných sdružení. Rádi také vymýšlíte program při školních aktivitách. Je fajn zapojit se do života dětí, ale zachovejte si stejnou vášeň i pro své koníčky.

Ryby (19. února–20. března)

Jací jste: Soucitní, empatičtí, kreativní, shovívaví

Jako Ryby o sobě moc dobře víte, jak moc citlivé jste. To se projeví i v rodičovství. Klidně se probudíte uprostřed noci se zvláštním pocitem na duši, protože máte pocit, že se vaše dítě zranilo nebo mu někdo ubližuje. Vaše intuice a spojení s vašimi potomky budou neuvěřitelné a jste to vy, pro koho se úplně nejlíp hodí spojení „matka to ví nejlíp“. Od začátku budete největší fanoušek svých dětí a budete se silně podílet na jejich výhrách i prohrách.

Rodiče Ryby v sobě mají spousty lásky a jen málokdy se na děti zlobí nebo je kritizují. Díky laskavé povaze jste úžasní rodiče, ale taky kamarádi pro děti. To samozřejmě není úplně špatně, ale přehnaná shovívavost může vést k tomu, že děti nebudou respektovat pravidla.

Témata: Péče o dítě a jeho výchova, Výchova, Rodičovství, Instagram, Rodiče, Horoskopy, Kozoroh, Beran, Panna, Býk, Blíženec, Štír, Styl, Lev, Rak, Střelec, Vodnář, Obrovská, Helen Stank, Váha, Znamení, Zvěrokruh, Děti, Zuri, Láska