Maminka.czVýživa a stravování

Jahodový mražený jogurt

Jana Chmelíková 16.  7.  2016
Super rychlý recept na osvěžující domácí nanuky, po kterých se děti budou olizovat až za ušima.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

6 porcí

Příprava: 15 minut + mražení

Potřebujete:

  • 250 g jahod
  • 400 g řeckého jogurtu
  • 2 lžíce medu semínka z 1 vanilkového lusku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce moučkového cukru

Jak na to:

Jahody očistěte a nakrájejte na malé kousky. Jogurt smíchejte s medem, vanilkovými semínky (prázdný lusk dejte třeba do cukřenky, krásně cukr ovoní) a citronovou šťávou. Šlehačku dotuha vyšlehejte se lžící cukru a přimíchejte
k jogurtu. Pak promiste s jahodami a rozdělte do formiček na nanuky. Po asi 4 hodinách mrazení by měly být nanuky hotové.

Dáváte přednost kyselejšímu osvěžení? Jahody zkombinujte s kysanou smetanou, trochou cukru a drobnými kousky limetky.

 
Lehká svačinka - vanilková panna cota s jahodami
Vzpomínka na dětství: Lahůdkové jahodové knedlíky
Sladké dobroty z lesních i zahradních plodů

 

Témata: Časopis F.O.O.D., Výživa a stravování, jogurt, Lehká svačinka, Mražení, Mrazení, Mráz, Nanuk