Maminka.czRecepty

Jak chutně zpracovat rajčata? Připravte si tato 3 lehká jídla

Simona Formánková 12.  8.  2022
Rajčata všech barev a velikostí jsou pomyslným symbolem horkého léta. Alespoň pro vášnivé zahrádkáře. Pokud jím jste i vy, určitě sháníte osvědčené recepty, jak svou úrodu chutně zpracovat. Máme pro vás 3 tipy, jak vytvořit celé letní menu, kterým můžete pohostit svou rodinu či přátele.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Gazpacho

Když se řekne polévka, většina z nás si představí hrnec horkého vývaru nebo krému. Že si studenou verzi polévky nedokážete dost dobře představit? Gazpacho vás zaručeně přesvědčí, že polévka může mít mnoho podob. Tento pokrm je oblíbený hlavně ve slunné Andalusii, kde místní nejlépe vědí, co je v horkých dnech nejen zasytí, ale také osvěží. Stačí pár ingrediencí a můžete si ho během pár minut vychutnat i vy. 

Klepněte pro větší obrázek

Suroviny:

  • 2 ks světle zelené špičaté papriky
  • 1 ks bílé menší cibule
  • 1 ks okurky salátové
  • 800 g rajčat (mohou být nakombinovány různé druhy)
  • 1 hrst lístků bazalky
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

Papriky a cibuli očistěte a spolu s okurkou a rajčaty pokrájejte na větší kusy. Od každého druhu zeleniny si trochu odložte a pokrájejte je nadrobno, použijete je na dokončení. Zeleninu dobře rozmixujte.

Přidejte pár bazalkových listů, dochuťte solí a pepřem a opět promixujte. Záleží na vás, jestli chcete polévku jemnější nebo s výraznější texturou. Na jednotlivé porce pak přidejte trochu nadrobno pokrájené zeleniny, pár lístků bazalky, několik kapek olivového oleje a podle chuti sůl a pepř.

Tento recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

VIDEO: Jak si vypěstovat rajčata? Tyto tipy vám zaručeně pomohou

Témata: Recepty, Jídelníček, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření, Itálie, Chuť, suroviny, Vaření pro rodinu, Gazpacho, Mozzarella, Lehká, Sůl, Olivový olej, Recept, Cibule, Pepř, Rajče, Cher, Andalusie, Bazalka