Maminka.czDěti

Jak děti učit potřebné dovedností? Pomohou jim panenky Baby Alive

komerční článek 21.  3.  2019
Hraní si s panenkou je jednou z nejčastějších dětských aktivit, kterou mají v oblibě holčičky i chlapečkové. Napadlo vás ale někdy, kolik důležitých schopností děti při takovém hraní trénují?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hra s panenkami má významný vliv na rozvoj dovedností dětí, od zdokonalování motorických a řečových schopností, osvojování si sociální interakce nebo lepšího pochopení toho, jak svět kolem nich funguje. Děti ve velkém cvičí představivost, zaujímají nové role, nenásilně se učí empatii, péči o druhé a zodpovědnosti. Ruku v ruce s těmito dovednostmi si pak snáze uvědomují, že nejsou na světě samy a lépe chápou důsledky svého jednání.

Šikovně rozvinout tyto dovednosti ještě více napomáhají takové panenky, které po dítěti vyžadují interakci. Posouvají tím obyčejnou hru skoro do praktické zkušenosti, připravují dítě na péči o mladšího sourozence nebo ho jen zabaví novou rolí „maminky“ nebo „tatínka“. 

Tip: Postarejte se společně o panenku Baby Alive

Panenky Baby Alive od Hasbro připomínají svými vlastnostmi opravdové miminko. Některé je potřeba utišit dudlíkem a uložit ke spánku, jiné zase nakrmit a přebalit – spolu s dětmi nejprve v malém mixéru připravíte kaši, poté dáte panence najíst z lahvičky a jakmile se vykaká, vyměníte ji čistou plínu. Panence můžete měnit i oblečení a doplňky podle počasí nebo ji upravovat a česat vlásky. Uvidíte, jak si děti péči o miminko oblíbí a velmi rychle ji zvládnou samy. 

Panenky jsou k dostání ve variantách holčičky i chlapečka, vaše děti si navíc mohou vybrat i barvu vlásků, které bude miminko mít. Vyberte si svoji panenku na Mall.cz ZDE

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Známe Maminku roku 2018! Stala se jí hrdinka Kristýna Tomečková
Syn Bernatského chce bubny. Tímhle videem bavil moderátor publikum na Mamince roku
Témata: Děti, Panenky, Ali, Holčička, Hraní, Pán, Chlapeček, Dov, Panenka, Dovednost, Jak, Panenky na Heureka.cz