Maminka.czVýživa a stravování

Jak efektivně a šetrně skladovat potraviny?

Reklama 5.  10.  2021
Pokud máte dojem, že se ve vaší domácnosti nadměrně plýtvá jídlem, udělejte tomu rychlou přítrž.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

A to pomocí vakuovačky, která vám pomůže uchovat nezpracované potraviny mnohem déle čerstvé. Jejím prostřednictvím si vytvoříte dostatečnou zásobu jídel na dovolenou nebo pro případ, kdy se vám nebude chtít vařit.

Klepněte pro větší obrázek

​Konec vyhazování jídla

Podle průzkumů vyplývá, že průměrný Čech ročně vyhodí až 46 kg jídla. Vakuování potravin vám pomůže tomuto nešetrnému plýtvání zabránit. Tímto způsobem lze uskladnit jak pečivo, maso, ovoce a zeleninu, tak hotová jídla, která by v chladničce dlouho nevydržela. Díky tomu si můžete navařit dopředu, aniž by pokrmy ztratily na plné chuti, živinách a důležitých vitamínech.

​Vakuování bude hračkou

Zwilling Fresh & Save je synonymem pro chytré skladování potravin. Zapomeňte na těžké, nepohodlně ovladatelné a neskladné přístroje, s nimiž se špatně manipuluje. Vakuovačka nové generace vám potraviny uskladní efektivně, rychle, a hlavně jejich čerstvost prodlouží až 5×. Jedná se totiž o povedenou designovou sadu, která se skládá z nabíjecí elektrické vakuové pumpy, 2 skleněných dóz různých velikostí z borosilikátového skla a 4 opakovaně použitelných vakuových sáčků. Milovníci vína si kromě tohoto vybavení mohou rovněž pořídit vakuovací špunty, jež umí významně pozastavit proces oxidace. Rozdělaná lahev si tak ponechá chuť, buket i aroma.

Klepněte pro větší obrázek

​Proč si pořídit vakuovačku Zwilling Fresh & Save?

Kromě výše jmenovaného můžeme zmínit další pozitiva, proč se tento šikovný pomocník tolik vyplatí. Díky chytrému uchování potravin odpadá nutnost několikrát týdně vyrážet na nákupy. Libujete-li si v grilování, vakuovačka vám zkrátí a zefektivní proces marinování masa. Fajnšmekři mohou použít vakuovací sáčky pro moderní metodu vaření sous vide.

Témata: Výživa a stravování, Reklama, Prezentace klienta

Video