Maminka.czRecepty

Jak na dokonalý smažák. Známe tipy, aby se vám neroztekl na pánvi

Smažený sýr patří ke klasice, kterou si jednou za čas dá s chutí téměř každý. Poradíme vám čtyři triky, aby se vám smažák neroztekl ještě na pánvi.
27. 1. 2018

Kupujte tučnější sýr

Základem dobrého smažáku je bezesporu kvalitní sýr. Vybírejte ten, který má minimálně 40 % a více.

Před smažením dejte na 10 minut do mrazáku

Aby se sýr neroztekl hned na pánvi, dopřejte mu 10 minut před obalováním a následným smažením v mrazáku. Bude se vám s ním lépe pracovat!

Sýr obalujte dvakrát

Mouka, vajíčko a strouhanka – to jsou tři nepostradatelné ingredience. Sýr vezměte do rukou a proces opakujte, aby se obalil minimálně dvakrát. Uvidíte, že se vám na pánvi nerozteče!

Osmažte zprudka

Prvně rozpalte pánev s olejem a až v momentě, kdy se začnou tvořit bublinky, nastává ten správný čas přidat sýr. Smažte z každé strany přibližně minutu, dokud nezezlátne. Hotový smažák nechte okapat na ubrousku a podávejte s tatarkou.

Další užitečné rady při vaření, pečení a smažení najdete na webu Recepty.cz.

VIDEO: Znáte hrušku Nashi? Jak se konzumuje a v čem se změnila

Natočila srdceryvný vzkaz novorozenému synovi. Pak chlapečka dala k adopci
Maminka porodila doma pětikilové dítě. Byli u toho manžel i starší sourozenci
Recepty od maminky: kuchařka do každé rodiny
Nezapomínejte na mrkev, je zdravá a v kuchyni vynikající. Zkuste naše recepty
Co vařit o víkendu? Zkuste rybu nebo ovoce s krémem, kterému neodoláte

Témata: Recepty, Výživa a stravování, Mrazák, Správný čas, Pánev, Sýr, Smažený sýr, Smažák, Tip, Smažení, Tučný sýr, Klasika, Kvalitní sýr, Trik

Mohlo by vás zajímat
Tenhle táta vytváří bláznivé fotky svých dětí. Kam na ty nápady chodí?
Nesestouplá varlátka: Problém, který se nevyplácí podceňovat
Netrestejte! Podporujte vnitřní motivaci
Přirozený porod: Rodičky nechtějí být pacientky, ale ženy, jimž se naslouchá...

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu