Maminka.czRecepty

Jak na dokonalý smažák. Známe tipy, aby se vám neroztekl na pánvi

Recepty.cz 27.  1.  2018
Smažený sýr patří ke klasice, kterou si jednou za čas dá s chutí téměř každý. Poradíme vám čtyři triky, aby se vám smažák neroztekl ještě na pánvi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kupujte tučnější sýr

Základem dobrého smažáku je bezesporu kvalitní sýr. Vybírejte ten, který má minimálně 40 % a více.

Před smažením dejte na 10 minut do mrazáku

Aby se sýr neroztekl hned na pánvi, dopřejte mu 10 minut před obalováním a následným smažením v mrazáku. Bude se vám s ním lépe pracovat!

Sýr obalujte dvakrát

Mouka, vajíčko a strouhanka – to jsou tři nepostradatelné ingredience. Sýr vezměte do rukou a proces opakujte, aby se obalil minimálně dvakrát. Uvidíte, že se vám na pánvi nerozteče!

Osmažte zprudka

Prvně rozpalte pánev s olejem a až v momentě, kdy se začnou tvořit bublinky, nastává ten správný čas přidat sýr. Smažte z každé strany přibližně minutu, dokud nezezlátne. Hotový smažák nechte okapat na ubrousku a podávejte s tatarkou.

Další užitečné rady při vaření, pečení a smažení najdete na webu Recepty.cz.

VIDEO: Znáte hrušku Nashi? Jak se konzumuje a v čem se změnila

Dojemnější už to být nemůže! Než dala syna k adopci, natočila mu srdceryvný vzkaz
Doma porodila pětikilové dítě! Byli u toho manžel, syn i dcera
Recepty od maminky: kuchařka do každé rodiny
Nezapomínejte na mrkev, je zdravá a v kuchyni vynikající. Zkuste naše recepty
Co vařit o víkendu? Zkuste rybu nebo ovoce s krémem, kterému neodoláte
Témata: Recepty, Výživa a stravování, Klasika, Pánev, Trik, Smažák, Tip, Smažený sýr, Smažení, Nero, Kvalitní sýr, Jak, Strouhanka, Mrazák, Správný čas, Ingredience, Sýr, SMA, Pán, Tučný sýr