Maminka.czReklama

Jak na hladké nohy bez chloupků? Zkuste epilaci nebo depilaci

Reklama 28.  12.  2021
Během letních měsíců a vlastně i kdykoliv v rámci celého roku se ženy snaží zkrotit neustále rostoucí chlupy. Existují rychlé metody, jako je použití žiletek, jejichž účinek však není příliš trvalý. Dalšími možnostmi jsou epilace a depilace. Jak to funguje a s pomocí jakých přístrojů můžete dosáhnout nejlepších výsledků?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Epilaci během zimních měsíců oceníte v létě

S pomocí epilátorů je možné odstraňovat chloupky nejenom na nohou, ale také na rukou, v citlivých partiích nebo na obličeji. Na výběr máte z několika druhů epilátorů. Některé jsou na bázi jednotlivých pinzet, které chloupky vytrhávají. Jiné fungují díky laseru nebo technologii IPL, což je bezbolestná forma fotoepilace. Aby byly epilátory opravdu účinné, je vždy potřeba dodržovat návod stanovený výrobcem. Vzhledem k tomu, že ve většině případů dochází k odstranění chloupku včetně poškození kořínku, je po pravidelné epilaci výsledkem menší růst chlupů. Pokud tedy budete poctivě epilovat i během zimních měsíců, oceníte to i v létě, kdy chlupy porostou o něco méně. Důležité však je nepolevit a nestřídat tuto metodu s klasickým holením žiletkou.

Moderní epilátory

Dnešní moderní přístroje, jakým je například epilátor Panasonic, fungují tak, že s pomocí menšího stroječku dokážete ošetřit konkrétní oblasti na těle. V některých případech je epilace bolestivá, ale například IPL epilátor slibuje odstraňování chloupků téměř bez bolesti. Nevýhodou podobných metod je to, že nejlépe fungují na tmavě pigmentované chlupy, takže majiteli světlého ochlupení nepřinesou víceméně žádný účinek.

Depilační vosk jako klasické řešení

Další variantou, jak se zbavit nechtěných chloupků, může být klasický depilační vosk. Pro jeho použití je vhodné mít nahřívací lázeň, kde vosk rozpustíte. Kromě běžného vosku je oblíbená například také cukrová pasta.

Témata: Praktické rady, Prezentace klienta, Reklama

Video